Χαράτσι το οποίο επιβλήθηκε από την Τρόικα σαν φόρος ακίνητης ιδιοκτησίας, θα κληθούν να πληρώσουν τα νοικοκυριά, η πλειοψηφία των οποίων θα πληρώσει περί τα 100 – 300 ευρώ.

Σύμφωνα με την νομοθεσία όσοι πληρώσουν πριν το τέλος του μήνα Οκτώβρη, θα τύχουν έκπτωσης της τάξης του 15%. Σε αντίθετη περίπτωση όμως, εάν δεν πληρώσουν το τροϊκανό χαράτσι έως το τέλος του Νοεμβρίου, που λήγει η προθεσμία, θα κληθούν να καταβάλουν επιπρόσθετο φέσι της τάξης του 10%.

Η Τροϊκοκρατία καλά κρατεί αφού οι κρατούντες αποφάσισαν να παραδώσουν γη και ύδωρ στους διεθνείς τοκογλύφους. Έτσι επιβάλλονται χαράτσια όπως τον καιρό της Τουρκοκρατίας, στον σύγχρονο κατακτητή.

Σαν Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.) διερωτόμαστε αν αυτές οι αποφάσεις εγκρίνονται από τους υποτακτικούς των διεθνών τοκογλύφων, τους κυβερνώντες μας, με γνώμονα και δεδομένο τους 70 χιλιάδες και πλέον άνεργους ή ακόμη με βάση αυτούς που έχουν εργασία αλλά υπόκεινται σε σοβαρές μειώσεις στα εισοδήματά τους, κυρίως λόγω των περικοπών σε μισθούς, ελέω της οικονομικής κρίσης και δύσκολα τα βγάζουν πλέον πέρα στις καθημερινές ανάγκες της ζωής.

Ακόμα ένα αντιλαϊκό μέτρο που στόχο έχει να πλήξει τον λαό και τις ασθενέστερες ομάδες του και όχι τους εύπορους που φυσικά θα μπορέσουν να καταβάλουν το χαράτσι, μέσα στο εύλογο χρονικό διάστημα.

Αιτούμαστε πίσω την Εθνική μας κυριαρχία και ανεξαρτησία και ένα Κράτος Κοινωνικό που γνώμονα θα έχει το καλό του λαού και όχι των τοκογλύφων. Ένα Εθνικό Λαϊκό Κράτος.

Γραφείο Τύπου

Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.)