Συζητήθηκαν σήμερα στην Επιτροπή Υγείας της Βουλής των Αντιπροσώπων τα θέματα που αφορούν τα μέτρα αντιμετώπισης του Κορωνοϊού.

Θα σταθούμε ιδιαίτερα στον δημόσιο τομέα, στα δημόσια νοσοκομεία, τα οποία κατά κύριο λόγω σηκώνουν όλο το βάρος για να μπορέσει η χώρα να αντιμετωπίσει αυτό το παγκόσμιο πρόβλημα. Θεωρούμε πως τα άμεσα προβλήματα που πρέπει να επιλυθούν, είναι αυτά που αφορούν το προσωπικό, το ανθρώπινο δυναμικό. Τόσο στο ιατρικό προσωπικό, αλλά κυρίως στο νοσηλευτικό και άλλα επαγγέλματα υγείας.

Έχουμε πάρει σήμερα διαβεβαιώσεις, ότι η πρόσληψη 300 νοσηλευτών που αποφασίστηκε προ εξαμήνου, θα συνεχιστεί και αναμένεται το επόμενο χρονικό διάστημα να ολοκληρωθεί.

Επίσης, να αναφέρω ότι τα ακτινολογικά τμήματα, σε Παγκύπρια κλίμακα, έχουν ελλείψεις σε ακτινογραφούν, κάτι που επίσης έχουμε πάρει διαβεβαιώσεις πως το αμέσως επόμενο διάστημα θα διευθετηθεί.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω για ακόμη μια φορά, όλο το προσωπικό των δημόσιων νοσηλευτηρίων, του υπουργείου και όλων των εμπλεκόμενων φορέων, οι οποίοι στέκονται στη πρώτη γραμμή για να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά η επιδημία.

Να συμπληρώσω, πως το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο διευκρινίζει για ακόμη μια φορά, ότι τα μέτρα τα οποία έχουν ληφθεί ειδικά για τις επαρχίες Λεμεσού και Πάφου, κατά τη δική μας εκτίμηση τα θεωρούμε υπερβολικά. Για τον λόγο αυτό, έχουμε αποστείλει σχετική επιστολή στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας με εισηγήσεις για το πως μπορεί να αντιμετωπιστεί η κατάσταση.

*Δηλώσεις στα ΜΜΕ*

Χρίστος Χρίστου
Πρόεδρος
Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.)