Συζητήθηκε σήμερα στην συνεδρία της ολομέλειας της Βουλής των Αντιπροσώπων ο τροποποιητικός νόμος του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου για κατάργηση της προσωπικής συνέντευξης όσων έχουν συμπληρώσει το 25ο έτος της ηλικίας τους και επιθυμούν να εγγραφούν στον Εκλογικό Κατάλογο, αλλά και για αυτόματη εγγραφή στους εκλογικούς καταλόγους όσων νέων συμπληρώνουν το 18ο έτος της ηλικίας τους.

Οι δύο προτάσεις απορρίφθηκαν από την πλειοψηφία της Βουλής (ΔΗΣΥ, ΔΗΚΟ, ΕΔΕΚ, Αλληλεγγύη), οι οποίοι επιμένουν να στηρίζουν αναχρονιστικές διαδικασίες, οι οποίες ενισχύουν την αποχή στις εκλογές.

Όπως τόνισε ο Πρόεδρος του ΕΛΑΜ, κατά καιρούς ακούμε τοποθετήσεις από όλους τους κομματικούς χώρους για τα υψηλά ποσοστά αποχής, αλλά και την ανάγκη οι νέοι να ασχοληθούν με τα πολιτικά δρώμενα στη πατρίδα μας.

Οι εν λόγω προτάσεις, όπως ανέφερε, κινούνται προς αυτή την κατεύθυνση, καθώς περιορίζουν την γραφειοκρατία και δίνουν το δικαίωμα σε όλους τους νέους συμπατριώτες μας να συμμετέχουν με μεγαλύτερη ευκολία στις εκλογικές διαδικασίες.

Ο Πρόεδρος του ΕΛΑΜ, απαντώντας σε όσους σήμερα στο κοινοβούλιο βρίσκουν προφάσεις και δικαιολογίες για να καταψηφίσουν τις εν λόγω προτάσεις, στην ουσία, τόνισε, είναι εναντίον της συμμετοχής των νέων στις εκλογικές διαδικασίες.

Καταλήγοντας ο κ. Χρίστου ρώτησε όσους στη συνέχεια καταψήφισαν τις προτάσεις, «Πράγματι έχουμε πρόβλημα όσο αφορά το σύστημα, ή μήπως τελικά υπάρχουν κόμματα που φοβούνται την ψήφο των νέων;».