Δημοσκόπηση διενεργήθηκε για λογαριασμό του τηλεοπτικού σταθμού Σίγμα από την εταιρία Prime, εν όψει των Ευρωεκλογών, που παρουσιάστηκε το βράδυ της Δευτέρας στην παρουσία του Βουλευτή Αμμοχώστου Λίνου Παπαγιάννη, η οποία δίνει οριακά την 6η έδρα στο ΕΛΑΜ, που προηγείται της ΕΔΕΚ για 0.5%.

Σχετικά με τα ευρήματα της δημοσκόπησης, είναι εμφανές, όπως υπογράμμισε ο συναγωνιστής, ότι οι πολίτες είναι απογοητευμένοι από τη λειτουργία της Δημοκρατίας, ενώ αναδεικνύουν τα ψηλά επίπεδα διαφθοράς, που πηγάζουν μέσα από το ίδιο το παλαιοκομματικό σύστημα.

Επίσης, είναι εμφανέστατο από τη πλειοψηφία των πολιτών, ότι η ένταξη της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ένωση δεν έχει βοηθήσει στην επίλυση του Κυπριακού, γεγονός που όπως υπογράμμισε ο Βουλευτής Αμμοχώστου, πηγάζει μέσα από την ίδια την Ευρωπαϊκή Ένωση και τις πλείστες Ευρωομάδες, που βλέπουν την Τουρκία ως σύμμαχο και όχι ως μια εξωτερική απειλή, που κατέχει μάλιστα παράνομα και με τη βία των όπλων ευρωπαϊκά εδάφη. Γεγονός όμως που θα αλλάξει, καθώς στην επόμενη Ευρωβουλή, η άνοδος των Εθνικιστικών και Πατριωτικών δυνάμεων, θα διαφοροποιήσει τα δεδομένα για την Τουρκία.

Εν συνεχεία, ο συναγωνιστής Παπαγιάννης, αναφερόμενος στα χαρακτηριστικά του ευρωψηφοδελτίου του ΕΛΑΜ, τόνισε ότι και οι έξι υποψήφιοι είναι μορφωμένοι, με πτυχία και μεταπτυχιακά, είναι γόνοι οικογενειών που έδωσαν το αίμα τους για την πατρίδα μας, είναι καθαροί και δεν έχουν εμπλακεί ποτέ σε σκάνδαλα και διαφθορά.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, επί των εγκύρων ψηφοδελτίων ο ΔΗΣΥ λαμβάνει 22%, το ΑΚΕΛ 17%, το ΔΗΚΟ 10%, το ΕΛΑΜ θα παρουσιάσει ποσοστό της τάξεως του 5,5%, η ΕΔΕΚ στο 5% και Συμμαχία – Οικολόγοι στο 2,5%. Η Δημοκρατική Παράταξη παραμένει στο 1%. Οι αναποφάσιστοι στα έγκυρα ανέρχονται στο 14%, ενώ Δεν απαντώ δηλώνουν το 19%, ενώ άλλο κόμμα θα ψηφίσει το 4%.

Άξια αναφοράς μάλιστα στη Δημοσκόπηση, είναι το γεγονός ότι το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.) καταγράφει την απόλυτη συσπείρωση, γεγονός που σημαίνει ότι όσοι εμπιστεύτηκαν το κίνημά μας, συνεχίζουν αν το πράττουν, καθώς μένουμε πιστοί στις προεκλογικές μας δεσμεύσεις και αγωνιζόμαστε καθημερινά για τον λαό και την πατρίδα μας.

Άλλη μια Δημοσκόπηση δείχνει την ραγδαία και καθημερινή άνοδο του ΕΛΑΜ, που σε μια περίοδο όπου δέχεται λάσπη από ολόκληρο το σύστημα, συνεχίζει να βρίσκεται στην 4η θέση, λαμβάνοντας την μία εκ των έξι εδρών της Κύπρου στην Ευρωβουλή.

Όπως τόνισε ο Βουλευτής του Κινήματος, οι δημοσκοπήσεις αποτελούν απλά μια μέτρηση της στιγμής, το πραγματικό αποτέλεσμα θα έρθει μετά από σκληρή δουλειά τον ερχόμενο Μάιο, όπου η Κύπρος θα εκλέξει για πρώτη φορά Εθνικιστή Ευρωβουλευτή.