Μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του τηλεοπτικού σταθμού Σίγμα μετά την επίσημη εξαγγελία της υποψηφιότητας του για τις Προεδρικές εκλογές, ο Πρόεδρος του ΕΛΑΜ Χρίστος Χρίστου ανέφερε μεταξύ άλλων τα ακόλουθα:

-Είμαστε το μόνο κόμμα που απορρίπτουμε διαχρονικά και ξεκάθαρα οποιαδήποτε λύση Ομοσπονδίας στο Κυπριακό.

-Η Ακρίβεια και το κόστος ζωής που γονάτισε τους πολίτες αποτελεί για εμάς προτεραιότητα. Έχουμε 500 με 600 ευρώ αύξηση των εξόδων σε κάθε οικογένεια με τους μισθούς να μένουν οι ίδιοι.

-Το Μεταναστευτικό είναι μεγάλη απειλή για την Πατρίδα μας, 170 εκατομμύρια δίνονται σε μετανάστες από την κρατικό προϋπολογισμό, άλλα τα χρήματα και τα κονδύλια που παίρνουμε από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Έχουν γκετοποιηθεί περιοχές σε ολόκληρη την ελεύθερη Κύπρο. Μόνη λύση είναι οι άμεσες απελάσεις, δεν είναι ενάντια στους κανονισμούς της Ευρώπης, όπως κάποιοι λένε, η ίδια η Ε.Ε λέει όχι πέραν του 1%. Στον τόπο μας οι παράνομοι μετανάστες ξεπέρασαν το 5.25% του πληθυσμού.

-Δεν θα μπλεχτούμε σε κανένα πολιτικό παιγνίδι ανταλλαγών, όπως συνηθίζουν τα άλλα κόμματα. Μόνο το ΕΛΑΜ κάνει αντιπολίτευση.

-Δεν έχουμε διλήμματα, θα δουλέψουμε όσο πιο σκληρά μπορούμε για την πρώτη Κυριακή των εκλογών. Την επόμενη μέρα να αναλογιστεί ο λαός, ποιοι θέλει να τον κυβερνήσουν, με ποιο πρόγραμμα, τι λύσεις μπορούν, αν μπορούν, να του δώσουν στα προβλήματα του.

-Ο Πρόεδρος του ΕΛΑΜ και Υποψήφιος Πρόεδρος για τις Προεδρικές Χρίστος Χρίστου, επανέλαβε τη νέα πρόταση της Παράταξης μας στην βουλή για αναβολή των εκποιήσεων πρώτης κατοικίας και υπενθύμισε πως με την ψήφο ΔΗΣΥ και ΔΗΚΟ το 2018, δόθηκαν υπερ-εξουσίες σε τραπεζικά ιδρύματα σε βάρος χιλιάδων δανειοληπτών.

Όλες οι δηλώσεις στο βίντεο της ανάρτησης