Ακόμα μια σημαντική και αποκαλυπτική συνεδρίαση πραγματοποιήθηκε στην Επιτροπή Δημογραφικού και Μεταναστευτικού στην Βουλή των Αντιπροσώπων, της οποίας προεδρεύει το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.), δια του Βουλευτή του Λίνου Παπαγιάννη.

Σωρεία καταγγελιών και αποκαλύψεων έγιναν ενώπιον της Επιτροπής από τον κοινοτάρχη Ορόκλινης, οι οποίες, σε συνέχεια των όσων έχουν ακουστεί για την περιοχή της Κοκκινοτριμιθιάς, επιβεβαιώνουν το μέγεθος του προβλήματος.

Εκατοντάδες λαθρομετανάστες έχουν κατακλύσει την περιοχή, προκαλώντας τεράστια προβλήματα.

Δυστυχώς το Κράτος για ακόμα μια φορά δείχνει αδυναμία να αντιμετωπίσει την κατάσταση, αφήνοντας τους πολίτες στο έλεος των λαθρομεταναστών.

Μετά το πέρας της συνεδρίασης της επιτροπής, ο Βουλευτής Αμμοχώστου του ΕΛΑΜ, Λίνος Παπαγιάννης δήλωσε:

“Έχουμε ακούσει πάρα πολλά από τον Κοινοτάρχη, που μας έχουν θορυβήσει. Οι αρμόδιες υπηρεσίες, Υπουργείο Εργασίας, Υφυπουργείο Πρόνοιας και όλα τα υπόλοιπα πολιτικά τμήματα, είναι παντελώς απόντες, αφού δεν απαντούν στην Κοινότητα. Εκατοντάδες παράπονα, αλλά καμία απάντηση.

Το κράτος, παρόλο που θέλει να ονομάζεται ευρωπαϊκό, εντούτοις πληρώνει για να μένουν λαθραίοι μετανάστες σε παράνομες εγκαταστάσεις, οι οποίοι προκαλούν τεράστια προβλήματα.

Πάρα τις συνεχείς συνεδριάσεις, όπου αναφέρουμε συνεχώς τα προβλήματα, η Κυβέρνηση αρνείται να ακούσει και να βρει λύσεις.

Η Κύπρος δέχεται καθημερινά εισβολή από την Τουρκία με τους λαθρομετανάστες. Ακούμε καθημερινά από όλους τους αρμόδιους φορείς τι ΔΕΝ μπορούμε να κάνουμε ως Κύπρος.

Η δική μας θέση είναι, ότι ακόμα και αν υπάρχουν Ευρωπαϊκές οδηγίες, ακόμα και αν υπάρχουν συμφωνίες, οφείλουμε να σώσουμε την Πατρίδα μας αφού οι αιτήσεις ασύλου έχουν φτάσει σχεδόν στο 6%.

Για εμάς υπάρχει ένας ξεκάθαρος υπεύθυνος, που είναι η Κυβέρνηση, η οποία σε συνεργασία με πολιτικές δυνάμεις,  έχουν καταντήσει την πατρίδα μας όμηρο αυτής της κατάστασης.

Μας λένε καθημερινά ότι είναι δύσκολο να κάνουν απελάσεις και να παγοποιήσουν τις αιτήσεις πολιτικού ασύλου, αλλά οι πολίτες και η κοινωνία βράζουν”.