Μιλώντας στην μεσημβρινή εκπομπή του τηλεοπτικού σταθμού Ομέγα, ο Πρόεδρος του ΕΛΑΜ και Υποψήφιος Πρόεδρος για τις Προεδρικές εκλογές του 2023 Χρίστος Χρίστου, ανάφερε μεταξύ άλλων ότι εδώ και 6 χρόνια το κόμμα μας καταθέτει προτάσεις στην βουλή για αντιμετώπιση της ακρίβειας και για αναβολή εκποιήσεων, αλλά δεν υπάρχει ανταπόκριση από τα υπόλοιπα κόμματα. Δυστυχώς, είπε, τα υπόλοιπα κόμματα ευαισθητοποιούνται για τα προβλήματα των πολιτών μόνο παραμονές εκλογών. Εμείς εργαζόμαστε καθημερινά και διαχρονικά για τους πολίτες.

Ο Χρίστος Χρίστου αναφέρθηκε και σε άλλα θέματα, όπως η στήριξη των κτηνοτρόφων, γεωργών και το Κυπριακό. Όλες οι δηλώσεις στο βίντεο:

 

Σε συνέντευξη επίσης στην μεσημβρινή εκπομπή του τηλεοπτικού σταθμού Αντένα, ο Χρίστος Χρίστου, σχολιάζοντας δηλώσεις του Υπουργού Συγκοινωνιών, αναφέρθηκε μεταξύ άλλων, στο κενό που υπάρχει με τις κάμερες τροχαίας όσον αφορά τα οχήματα που έρχονται από τα κατεχόμενα με αριθμούς εγγραφής του ψευδοκράτους.

Ο Πρόεδρος του ΕΛΑΜ και Υποψήφιος Πρόεδρος Χρίστος Χρίστου, επανέλαβε πως κακώς δεν εισακούστηκε η πρόταση και το ψήφισμα του ΕΛΑΜ για επιβολή κυρώσεων εναντίον της κατοχικής Τουρκίας, ακριβώς όπως έγινε από την Ευρωπαϊκή Ένωση και την διεθνή κοινότητα στην περίπτωση της Ρωσίας για την εισβολή της στην Ουκρανία.

Καυτηρίασε το Μεταναστευτικό και την καθυστέρηση λήψης μέτρων από πλευράς κυβέρνησης, καταθέτοντας προτάσεις για αντιμετώπιση της γάγγραινας με τους λαθρομετανάστες στην Πατρίδα μας, κάτι που το ΕΛΑΜ εδώ και πολλά χρόνια πράττει. Η Παράταξη μας άλλωστε ανέδειξε το θέμα από το 2009 αλλά κανείς δεν άκουγε, γι’ αυτό και πήρε ανεξέλεγκτες διαστάσεις σε βάρος του φορολογούμενου πολίτη.

Συμπλήρωσε πως για το ΕΛΑΜ δεν αποτελεί αυτοσκοπό η συμμετοχή στη νέα κυβέρνηση, για την ώρα προτεραιότητα μας είναι η καλύτερη δυνατή πορεία και το καλύτερο αποτέλεσμα στον πρώτο γύρο των εκλογών, καλώντας τον λαό να θυμηθεί πως παραγωγική αντιπολίτευση ασκεί μόνο το ΕΛΑΜ, καταθέτοντας διαχρονικά προτάσεις για σωρεία προβλημάτων όπως η ακρίβεια και τις εκποιήσεις πρώτης κατοικίας. Μόλις πρόσφατα η Παράταξη μας, είπε, κατέθεσε νέα πρόταση στην βουλή για αναβολή εκποιήσεων πρώτης κατοικίας, για μειώσεις σε υλικά αγαθά πρώτης ανάγκης, αλλά και στο ρεύμα και στα καύσιμα. Όλες οι δηλώσεις στο βίντεο: