Τις τελευταίες μέρες η Κύπρος γίνεται αποδέκτης πολλών εκατοντάδων παράνομων μεταναστών. Πάγια θέση του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.) είναι ότι πρέπει να υπάρξει μια οργανωμένη μεταναστευτική πολιτική και να σταματήσουμε να βλέπουμε, καθημερινά, όλα αυτά που παρακολουθεί ολόκληρος ο λαός τις τελευταίες ημέρες.

Η εγκληματικότητα αυξάνεται συνεχώς και η εμπλοκή των παράνομων μεταναστών στα περιστατικά που βλέπουμε, είναι επίσης ένα «ποιοτικό στοιχείο» των ημερών μας.

Από την άλλη, παρακολουθούμε μέρα με την μέρα να αυξάνεται ο αριθμός των παράνομων μεταναστών και να προσπαθεί η Κύπρος από μόνη της, χωρίς καμία ουσιαστική στήριξη από την Ευρωπαϊκή Ένωση, να διαχειριστεί αυτό το μεγάλο πρόβλημα.

Σύμφωνα με τον ίδιο τον Υπουργό Εσωτερικών Κωνσταντίνο Πετρίδη, με δηλώσεις του τις προηγούμενες ημέρες, αναμένεται πως πάνω από το 3.5% του πληθυσμού θα είναι αιτητές Πολιτικού Ασύλου. Φανταστείτε μόνο το οικονομικό κόστος της συντήρησης αυτών των ανθρώπων.

Για ακόμα μια φορά, το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.) απαιτεί από την κυβέρνηση την άμεση εφαρμογή της νομοθεσίας και την εφαρμογή μιας νέας μεταναστευτικής πολιτικής.

*Δηλώσεις στα ΜΜΕ*

Χρίστος Χρίστου
Πρόεδρος
Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.)