Κατά την χθεσινή συνεδρία της ολομέλειας της Βουλής, κατά την ψήφιση του νομοσχεδίου για την Προστασία Προσώπων που αναφέρουν παραβιάσεις, τοποθετήθηκε ο Πρόεδρος του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.), Χρίστος Χρίστου.

Ο Πρόεδρος της Παράταξης μας ανέφερε πως η εξέλιξη αυτή είναι προς την σωστή κατεύθυνση για πάταξη της διαφθοράς. Εμείς ως ΕΛΑΜ, ανέφερε, δεν έχουμε εμμονές, ό,τι είναι για το καλού του τόπου το ψηφίζουμε, σε αντίθεση με άλλους (η πρόταση προερχόταν από το ΑΚΕΛ).

Εμείς, συμπλήρωσε, δεν έχουμε κομματικές παρωπίδες. Η διαφθορά πλήγωσε σοβαρά και πολύ βαθιά τον τόπο μας, κατέληξε. Η κοινωνία αναμένει να γίνουν ενέργειες και από την βουλή, έτσι ώστε να παταχθεί η διαφθορά και να οδηγηθούν επιτέλους οι ένοχοι ενώπιον της Δικαιοσύνης.

Σκοπός της νομοθεσίας είναι η δημιουργία πλαισίου ειδικής έννομης και αποτελεσματικής προστασίας των εργοδοτουμένων στον δημόσιο ή ιδιωτικό τομέα, οι οποίοι προβαίνουν σε αποκάλυψη πληροφοριών και στοιχείων που περιήλθαν στην κατοχή τους ή υπέπεσαν στην αντίληψή τους.