Δυναμική παρουσία του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.) στο ετήσιο Εθνικό μνημόσυνο του Αρχηγού της ΕΟΚΑ, Γεωργίου Γρίβα Διγενή, για να αποτίσει ελάχιστο φόρο τιμής στον άνθρωπο που ενέπνευσε τον Ελληνισμό της Κύπρου και τα παλληκάρια της ΕΟΚΑ, για να γράψουν τις ενδοξότερες σελίδες στην ιστορία της Κύπρου!

Η μεγάλη αντιπροσωπεία της Παράταξής μας βρέθηκε αρχικά έξω από την Εκκλησία του Αγίου Νικολάου στην Λεμεσό, όπου τελέστηκε το μνημόσυνο. Ακολούθως, τα μέλη μας, μαζί με πλήθος παρευρισκόμενων πορεύτηκαν προς το μνημείο – κρησφύγετο του Αρχηγού Γεωργίου Γρίβα Διγενή.

Οι δηλώσεις του Προέδρου της Παράταξης μας Χρίστου Χρίστου στα κανάλια, μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας και του Μνημοσύνου στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου:

Στο χώρο του κρησφύγετου και του μνημείου, τελέστηκε τρισάγιο, ενώ στεφάνια για το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.) κατέθεσαν, ο μοναδικός πολιτικός αρχηγός που παρευρέθηκε στο μνημόσυνο – Πρόεδρος του ΕΛΑΜ Χρίστος Χρίστου, εκ μέρους της Επαρχιακής Λεμεσού ο Πόλυς Ανωγυριάτης, και εκ μέρους της Τοπικής Τροόδους ο Νίκος Χρυσοστόμου.

Το ετήσιο μνημόσυνο έληξε σε στάση προσοχής και τον Εθνικό Ύμνο να δονεί την ατμόσφαιρα, θυμίζοντας σε όλους πως ακόμα υπάρχουν περήφανοι Έλληνες σε αυτό το νησί.

Το φετινό μνημόσυνο είχε ακόμη μεγαλύτερο συμβολισμό, αφού να θυμίσουμε ότι η Βουλή των Αντιπροσώπων με ψήφους του ΑΚΕΛ, ΔΗΚΟ, ΕΔΕΚ, ΔΗΠΑ και Οικολόγων, καταψήφισε σχετικό κονδύλι που αφορούσε την χορηγία προς το Ίδρυμα Μνημείου Στρατηγού Γεωργίου Γρίβα Διγενή για ξενάγηση στο Αρχηγείο της ΕΟΚΑ, καθώς και τη δεύτερη δόση για την αγορά της οικίας Αζίνα, στην Πάφο, και τη μετατροπή της οικίας σε Μουσείο Διγενή. Παρόλο που κάποιοι θέλουν να διαγράψουν την Εθνική μνήμη, ο λαός τους έστειλε ξεκάθαρο μήνυμα ότι ΔΕΝ ΞΕΧΝΑ!

Το Μέτωπο Νεολαίας του ΕΛΑΜ για ακόμη μια φορά μπροστά στον αγώνα.

ΖΗΤΩ Η ΕΟΚΑ ΚΑΙ Ο ΑΡΧΗΓΟΣ ΔΙΓΕΝΗΣ!