Ο Πρόεδρος του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.) Χρίστος Χρίστου παρενέβη τηλεφωνικά στο Τρίτο πρόγραμμα του ΡΙΚ, για όλα όσα ειπώθηκαν στη χθεσινή συνεδρία του Εθνικού Συμβουλίου. Επεσήμανε την ανάγκη η Ευρωπαϊκή Ένωση να αντιληφθεί ότι αυτή τη στιγμή δεν παραβιάζονται μόνο τα σύνορα της Κύπρου και της Ελλάδος, αλλά και τα σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, γι’ αυτό επιβάλλεται να υπάρξουν αποτελεσματικές κυρώσεις που θα προκαλέσουν ουσιαστικό κόστος στην Τουρκία, όπως το εμπάργκο όπλων, η αποκοπή κονδυλίων και άλλα.

Σε ότι αφορά το μείζον θέμα των εκποιήσεων, ο κ. Χρίστου τόνισε πως το ΕΛΑΜ εδώ και χρόνια βρίσκεται στην πρώτη γραμμή ούτως ώστε να μην καταλήξει κανένα σπίτι σε χέρια τραπεζίτη και δημιουργηθεί νέο κύμα προσφύγων, αυτή τη φορά από την ασυδοσία των τραπεζών. Παράλληλα τόνισε πως το ΕΛΑΜ έχει καταθέσει πρόταση στη Βουλή για παράταση των εκποιήσεων τουλάχιστον μέχρι το τέλος του 2020, λόγω των επιπτώσεων του Κορωνοϊου.

Επίσης, ο Πρόεδρος του ΕΛΑΜ τόνισε την πάγια θέση της παράταξής μας πως πρέπει να αποκοπούν τα δεκάδες εκατομμύρια που δαπανούνται κάθε χρόνο από τον κρατικό προϋπολογισμό για στήριξη των παράνομων μεταναστών και των δήθεν αιτητών ασύλου.