Φιλοξενούμενος ήταν απόψε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του τηλεοπτικού σταθμού Σίγμα ο Πρόεδρος του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.) Χρίστος Χρίστου για το θέμα της απαράδεκτης απόφασης του Δήμου Αμμοχώστου να προσκαλέσει τον λεγόμενο δήμαρχο από τα κατεχόμενα στην «αντικατοχική» εκδήλωση του Δήμου.

Ο Χρίστος Χρίστος τόνισε πως δεν υπάρχουν ούτε Δήμαρχοι, ούτε Υπουργοί, ούτε Βουλευτές στα κατεχόμενα, όπως και κανένας άλλος «θεσμός».

Δημιουργείται, είπε, μείζον πολιτικό πρόβλημα με αυτή την απόφαση και δυστυχώς, συμπλήρωσε, αυτοί που το αποφάσισαν, έχουν αντικαταστήσει την κυβέρνηση και το Εθνικό συμβούλιο.

Ο Πρόεδρος του Ε.ΛΑ.Μ. ανέφερε επίσης ότι οι υπεύθυνοι για αυτή την απόφαση έχουν ξεφύγει και προειδοποίησε πως αυτή η εξέλιξη θα δώσει τροφή στην τουρκική προπαγάνδα.

Η Αμμόχωστος, υπενθύμισε σε όλους αυτούς, είναι γη Ελληνική που κατέχεται παράνομα από την Τουρκία μετά την στρατιωτική εισβολή της το 1974.

Ο λεγόμενος δήμαρχος από τα κατεχόμενα, ας βγει στην εκδήλωση και να καταδικάσει την Τουρκική εισβολή, κατοχή και τον εποικισμό, πρόσθεσε,  κι ας αναγνωρίσει παράλληλα με δημόσιες δηλώσεις του την νόμιμη Κυπριακή Δημοκρατία.

Ο Χρίστος Χρίστου, απαντώντας σε ερώτηση, εκτίμησε ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έχει ακόμα τον χρόνο να αντιδράσει.

Είναι ντροπή, κατέληξε, να διοργανώνεται αυτή η εκδήλωση, παραμονές της δολοφονίας και αυτοθυσίας των σύγχρονων μαρτύρων αυτής της γης, των Τάσσου Ισαάκ και Σολωμού Σολωμού.

Ο Πρόεδρος μας κλήθηκε να σχολιάσει και το άλλο μεγάλο θέμα των ημερών, αυτό του σφετερισμού ελληνοκυπριακών περιουσιών στα κατεχόμενα από ξένους και ελληνοκύπριους, καλώντας την κυβέρνηση να προχωρήσει σε έρευνα και να οδηγήσει όλους αυτούς ενώπιον της δικαιοσύνης.

Αυτή η εξέλιξη, οι προσπάθειες δημιουργίας τζαμιού στον Απόστολο Ανδρέα, οι εργασίες στην περίκλειστη Αμμόχωστο και πολλά άλλα, είναι μερικά από όλα αυτά που επί σειρά ετών προειδοποιήσαμε ως ΕΛΑΜ. Η Τουρκία θα συνεχίσει να προκαλεί όσο εμείς παραμένουμε απαθείς και τρέφουμε ψευδαισθήσεις, τόνισε με νόημα.

Στο βίντεο της ανάρτησης όλες οι δηλώσεις του Προέδρου μας Χρίστου Χρίστου.