Συλλογική καταδίκη κατά της απόφασης του Δήμου Αμμοχώστου από το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.)

Τα όσα διαδραματίζονται τις τελευταίες ώρες στον κατεχόμενο Δήμο Αμμοχώστου, εκτός από απαράδεκτα, είναι και καταδικαστέα.

Τα γεγονότα επιβεβαιώνουν ότι η μοναδική φωνή εθνικής αντιπολίτευσης είναι το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.), αφού ήταν η μόνη αρνητική ψήφος.

Την ώρα που κάποιοι υποβαθμίζουν το Κυπριακό σε μια διαφορά μεταξύ δύο κοινοτήτων, το ΕΛΑΜ είναι η μοναδική πολιτική δύναμη που συνεχίζει να μιλάει για «εισβολή, κατοχή, εθνοκάθαρση και εποικισμό».

Την ώρα που όλοι ξέχασαν, η Παράταξή μας είναι η μόνη που κρατά άσβεστη την φλόγα του αντικατοχικού αγώνα, μετουσιώνοντας σε πράξη το «Δεν ξεχνώ και αγωνίζομαι».

Γραφείο Τύπου
Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.)
Δηλώσεις ΜΜΕ: Γεάδης Γεάδη, Εκπρόσωπος Τύπου

Δηλώση Λίνου Παπαγιάννη – Βουλευτή Αμμοχώστου:

Με τα όσα είδαν το φως της δημοσιότητας, και με τις αποφάσεις που έλαβε το δημοτικό συμβούλιο Αμμοχώστου με εξαίρεση την αντίθετη άποψη του δημοτικού συμβούλου του ΕΛΑΜ Πόλυ Ευαγγελίδη, ως Βουλευτής Αμμοχώστου, δεν μπορώ παρά να καταγγείλω δημόσια την θέση του Δήμου και του Δημάρχου όσον αφορά την «αντικατοχική» εκδήλωση του ερχόμενου Σαββάτου.

Η εκδήλωση από μόνη της, με την συμμετοχή του ψευδοδημάρχου της κατεχόμενης Αμμοχώστου, υποβαθμίζει την αντικατοχική εκδήλωση. Τέτοιες δήθεν πρωτοβουλίες ρίχνουν νερό στον μύλο της τουρκικής προπαγάνδας, συμβάλλοντας στις προσπάθειες αναγνώρισης της κατοχής.

Δεν μπορούμε σαν Έλληνες της Κύπρου, να επιτρέψουμε στον οποιοδήποτε δήθεν επαναπροσεγγιστή να εξισώνει τον κατακτητή με το νόμιμο κράτος μας. Πόσο μάλλον, ως Αμμοχωστιανοί δεν γίνεται να αφήσουμε κανένα περιθώριο για τόσο σοβαρά λάθη σε πολιτικό, Εθνικό και κοινωνικό επίπεδο, που επηρεάζουν άμεσα τον κατεχόμενο μας Δήμο.

*Γραπτές δηλώσεις
Λίνος Παπαγιάννης
Βουλευτής Αμμοχώστου
Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.)

 Δήλωση Πόλυ Ευαγγελίδη – Δημοτικού Συμβούλου Αμμοχώστου:

Πάρθηκε μια προειλημμένη απόφαση για να προσκαλέσει ο Δήμος Αμμοχώστου μια χορωδία δήθεν τουρκοκυπρίων και τον λεγόμενο δήμαρχο, φέρνοντας το Δημοτικό Συμβούλιο προ τετελεσμένων, για να μην μπορέσουν να υπάρξουν αντιδράσεις και τοποθετήσεις.

Παρ’ όλα αυτά ως Δημοτικός Σύμβουλος του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.) του κατεχόμενου Δήμου της Αμμοχώστου, έπραξα το καθήκον μου, εκφράζοντας την κάθετη και έντονη διαφωνία της Παράταξής μας. Αυτό φάνηκε και κατά την διάρκεια της συνεδρίασης, αφού ήμασταν το μοναδικό πολιτικό κόμμα που καταψήφισε την συγκεκριμένη απόφαση.

Δεν μπορεί ο Δήμος Αμμοχώστου να μετατρέπει την καθιερωμένη αντικατοχική εκδήλωση, σε δικοινοτική, δίνοντας υπόσταση στο μόρφωμα των κατεχομένων, δημιουργώντας προβλήματα που θα αξιοποιήσουν με την πρώτη ευκαιρία οι Τούρκοι.

Ενώ το Δημοτικό Συμβούλιο Αμμοχώστου όφειλε να ενώνει του Αμμοχωστιανούς σε ένα κοινό αγώνα απέναντι στην κατοχή, με τέτοιες ενέργειες διχάζει και προκαλεί.

*Γραπτές δηλώσεις
Πόλυς Ευαγγελίδης
Δημοτικός Σύμβουλος
Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.)
Δήμου Αμμοχώστου