Στο ίδιο έργο θεατές ήμασταν για πολλοστή φορά -χιλιοπαιγμένου από την Κυβέρνηση- και στην χθεσινή περιβόητη συνάντηση των δύο κοινοταρχών ή αλλιώς ηγετών, ορισμός στον οποίο υποβιβάστηκε ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης.

Μετά την προ ολίγων ημερών εντολή του Μουσταφά Ακκιντζί για την Παιδεία, που υπέδειξε να κοιτάξουμε τι διδάσκουμε στα παιδιά μας στο σχολείο, αμέσως αποφασίστηκε η σύσταση Τεχνικής Επιτροπής για την Εκπαίδευση, «φορέσαμε και πάλι τον φερετζέ» και υποκύψαμε στις εκ νέου εντολές του κατοχικού ηγέτη.

Το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.) καταδικάζει με τον πιο απερίφραστο και κατηγορηματικό τρόπο την νέα υποχώρηση μας στο Εθνικό μας ζήτημα. Η ήδη κατακρεουργημένη Παιδεία μας, χρειάζεται να κάνει βήματα προς τα μπροστά και όχι προς τα πίσω.

Δεν θα επιτρέψουμε τον εκφυλισμό της νέας γενεάς, ούτε και το αφελληνισμό της, για να γίνει συμβατή με τα υποχθόνια σχέδια για το Κυπριακό. Πάγιά μας θέση είναι να υπάρξει Εθνική Παιδεία, γιατί δεν θέλουμε Έλληνες μόνο από καταγωγή αλλά και από αγωγή.

Γραφείο Τύπου

Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.)