Φιλοξενούμενος στην πρωινή εκπομπή του ΡΙΚ ήταν ο Πρόεδρος του ΕΛΑΜ και υποψήφιος Πρόεδρος της Δημοκρατίας Χρίστος Χρίστου.

Ο Πρόεδρος μας κλήθηκε να σχολιάσει και να αναλύσει τις προγραμματικές του δηλώσεις για το θέμα της ΑΤΑ, και την χθεσινή παναπεργία, τα οικονομικά προβλήματα των πολιτών, την ακρίβεια, το μεταναστευτικό – θέμα που το ΕΛΑΜ ανέδειξε – και απάντησε παράλληλα σε ερωτήσεις για βοήθεια προς τους νέους ανθρώπους.

Επανέλαβε τις προτάσεις του στο θέμα φορολογιών, στην μείωση του κόστους ζωής, και στις μειώσεις του ΦΠΑ στο ηλεκτρικό ρεύμα, στα καύσιμα και σε είδη πρώτης ανάγκης. Μπορούν να αξιοποιηθούν άμεσα κονδύλια από όσα λανθασμένα δαπανούνται, είπε, που είναι εκατομμύρια, για αιτητές πολιτικού ασύλου.

Το Μεταναστευτικό φτωχοποιεί τους Έλληνες της Κύπρου, υπογράμμισε, και εμείς ως ΕΛΑΜ θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας υπέρ των δικαιωμάτων των συμπολιτών μας. Δεν είναι λαϊκισμός τόνισε, να υπερασπίζεσαι τα δικαιώματα των φτωχών. Και στην Κύπρο έχουμε χιλιάδες φτωχούς και άλλες τόσες χιλιάδες που ζουν στο όριο της φτώχειας.

Απάντησε και σε ερώτηση για τις προθέσεις του ΕΛΑΜ στον δεύτερο γύρο των Προεδρικών εκλογών, δηλώνοντας με έμφαση πως, πρωταρχικός μας στόχος είναι να βγούμε ενισχυμένοι στον πρώτο γύρο των εκλογών στις 5 Φεβρουαρίου.

Στο βίντεο της ανάρτησης όλες οι δηλώσεις του Χρίστου Χρίστου.