Μιλώντας στην μεσημβρινή εκπομπή του τηλεοπτικού σταθμού Άλφα, ο Πρόεδρος του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ) Χρίστος Χρίστου ανέφερε μεταξύ άλλων τα ακόλουθα:

Βασικά σημεία:

  • «Ο αποκλεισμός του ΕΛΑΜ από τις συζητήσεις ενόψει Προεδρικών εκλογών, είναι μια φασιστική τακτική από πλευράς των κομμάτων που το είπαν ή το λένε. Εμείς θα κατέλθουμε με δικό μας πολιτικό πρόγραμμα, αυτόνομα, και θα επικεντρωθούμε κυρίως στα προβλήματα της κοινωνίας των πολιτών».
  • «Οριστικές αποφάσεις για τις Προεδρικές θα ληφθούν στην διευρυμένη συνεδρία της Κεντρικής μας Επιτροπής μάλλον περί τα τέλη Μαΐου. Σε κάθε εκλογική διαδικασία ενισχύουμε τα ποσοστά μας. Προς αυτή την κατεύθυνση θα εργαστούμε και στις Προεδρικές εκλογές».
  • “Δεν αποκλείουμε νομοσχέδια που είναι προς όφελος της κοινωνίας, ακόμη και αν προέρχονται από το ΑΚΕΛ. Εμείς δεν έχουμε παρωπίδες, άλλοι έχουν”
  • «Τα σκάνδαλα πολλά: δρομολαξιά, αλ τζαζίρα, συνεργατισμός, φόκους, στους πολίτες απευθυνόμαστε, και αυτά τα σκάνδαλα πρέπει να θυμηθεί η κοινή γνώμη. Πολλοί συμπολίτες μας έχουν πάψει να ακολουθούν τις υποδείξεις των κομμάτων. Έχουν κρίση και μνήμη».
  • «Σκοπός μας η δυνατή παρουσία του ΕΛΑΜ την πρώτη Κυριακή και μεταξύ πρώτης και δεύτερης Κυριακής, θα δούμε ποιοι θα είναι οι εναπομείναντες.  Θα στείλουμε ερωτήματα στους δυο, και βάση των απαντήσεων που θα λάβουμε, θα συνεδριάσουμε στα συλλογικά μας όργανα και θα απαντήσουμε – αποφασίσουμε».
  • «Δεν είναι αυτοσκοπός να είναι το ΕΛΑΜ στη νέα κυβέρνηση. Το ΕΛΑΜ παράγει πολιτική, χαράσσει δρόμο, π.χ. όπως έγινε με το μεταναστευτικό, που μας κατηγορούσαν ως ακραίους και ρατσιστές αλλά σήμερα λένε και παραδέχονται ΟΛΟΙ όσα εμείς λέγαμε εδώ και χρόνια».
  • «Μεγάλο πρόβλημα για την κοινωνία μας η ακρίβεια. Ετοιμάσαμε συγκεκριμένες και ουσιαστικές προτάσεις, που είναι πρακτικές. Κατά περίπου 300 – 500 ευρώ έχει παρουσιαστεί αύξηση στα έξοδα σε κάθε νοικοκυριό».
  • «Δάνεια, δανειολήπτες, τράπεζες, βασανίζουν τον λαό μας. Απέρριψαν στην βουλή, τα υπόλοιπα κόμματα, πρόταση του ΕΛΑΜ για τερματισμό των εκποιήσεων. Καμία λύση δεν έχουν βρει μέχρι σήμερα. Ως ΕΛΑΜ δεν είμαστε της θεωρίας αλλά των πράξεων, και εργαζόμαστε πάντα προς εξυπηρέτηση κάθε ανθρώπου».
  • «Σημαντικότατα οφέλη απολαμβάνουν οι παράνομοι μετανάστες, και εντάσσονται στην κοινωνία ως παράνομοι. Αυτό μας ενοχλεί. Σέβομαι τα ανθρώπινα δικαιώματα αλλά παράλληλα παραβιάζονται με αυτήν την τακτική τα ανθρώπινα δικαιώματα των συμπολιτών μας».

Καταλήγοντας ο Πρόεδρος του ΕΛΑΜ ευχήθηκε σε όλους Καλό Πάσχα και Καλή Ανάσταση!

(όλες οι δηλώσεις στο βίντεο της ανάρτησης)