Ο Πρόεδρος του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.) Χρίστος Χρίστου παρευρέθηκε στην ενημερωτική εκπομπή του ΡΙΚ, όπου μίλησε για τις εξελίξεις στο Κυπριακό, την οικονομία, αλλά και για τον βέβηλο γυμνασιάρχη σχολείου της Επαρχίας Λευκωσίας που προκαλεί τη κοινή γνώμη με τη «τέχνη» του.

Σε ότι αφορά το Κυπριακό και την εξαγγελία του ΓΓ του ΟΗΕ για επανέναρξη των συνομιλιών, ο Πρόεδρος του ΕΛΑΜ υπογράμμισε ότι αν η Τουρκία δεν αποσύρει τα γεωτρύπανα, τα ερευνητικά πλοία και τον στόλο της από τις θάλασσες της Κυπριακής Δημοκρατίας, δεν πρόκειται να υπάρξει καμία πρόοδος στο Κυπριακό. Ο κ. Χρίστου τόνισε όμως πως η αναθεωρητική Τουρκία του νεοσουλτάνου Ερντογάν έχει επεκτατικές βλέψεις έναντι του Ελληνισμού, για τον λόγο αυτό, αν ξεκινήσουν νέες συνομιλίες στην ίδια βάση, τότε θα οδηγηθούν με μαθηματική ακρίβεια σε νέο ναυάγιο. Τα σημερινά δεδομένα, αποτελούν άλλη μια χρυσή ευκαιρία να αλλάξουν οι βάσεις επίλυσης του Κυπριακού και από την ρατσιστική και διχοτομική ΔΔΟ, να χαράξουμε μια νέα εθνική στρατηγική διεκδίκησης στη βάση του Ενιαίου Κράτους.

Σε ότι έχει να κάνει με τις εκποιήσεις, οι οποίες θα συνεχιστούν το αμέσως επόμενο διάστημα, ο κ. Χρίστου επεσήμανε ότι η παράταξή μας είχε καταθέσει πρόταση στην Βουλή για επέκταση της αναστολής των εκποιήσεων τουλάχιστον μέχρι το τέλος του 2020, κάτι που απορρίφθηκε στην αρμόδια επιτροπή.

Παράλληλα, ο κ. Χρίστου επεσήμανε πως υπάρχουν τρόποι για να ανευρεθούν κονδύλια, με πιο τρανταχτό παράδειγμα την αποκοπή των εκατομμυρίων που δαπανούνται κάθε χρόνο για τους παράνομους μετανάστες και τους δήθεν αιτητές πολιτικού ασύλου. Παράλληλα, αποστόμωσε όλους όσους διαλαλούν πως τα χρήματα αυτά προέρχονται από Ευρωπαϊκά κονδύλια, καθώς εγκρίνονται δεκάδες εκατομμύρια κάθε χρόνο μέσα από τον κρατικό προϋπολογισμό.

Σε ότι έχει να κάνει με τον βέβηλο «καλλιτέχνη» και γυμνασιάρχη σχολείου της Επαρχίας Λευκωσίας, ο Πρόεδρος του ΕΛΑΜ επεσήμανε ότι η παράταξή μας έχει αποστείλει καταγγελία τόσο στο Υπουργείο Παιδείας, αλλά και στην Νομική Υπηρεσία, ενώ τόνισε ότι για χάριν της δήθεν τέχνης δεν θα γίνουν ανεκτές πράξεις που συνιστούν ύβρη απέναντι στα ιερά και όσια του Ελληνισμού και της Ορθοδοξίας. Χαρακτηριστικά τόνισε πως αν στους πίνακες του εν λόγω παιδαγωγού βρισκόταν ο Μωάμεθ, όλα τα υπόλοιπα κόμματα θα είχαν ήδη καταδικάσει έντονα το περιστατικό, σε αυτή την περίπτωση όμως, ΜΟΝΟ το ΕΛΑΜ καταδίκασε έντονα την «τέχνη» του εν λόγω γυμνασιάρχη.