Αντιπροσωπεία του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ) παρευρέθηκε στην ετήσια εκδήλωση προς τιμή των αγωνιστών της ΕΟΚΑ που βασανίστηκαν στα κρατητήρια της Κοκκινοτριμιθιάς. Εκεί, οι Αγωνιστές της ΕΟΚΑ, ως πολιτικοί κρατούμενοι των Βρετανών αποικιοκρατών υπέστησαν φρικτά βασανιστήρια, αλλά δεν λύγισαν. Ο πόθος για Λευτεριά της Κύπρου και η αφοσίωσή τους στον Αρχηγό της ΕΟΚΑ, τους κράτησε ακλόνητους μέχρι την νίκη. Οι φωτογραφίες και το υλικό που υπάρχουν αναρτημένα στον χώρο αποτελούν αδιάψευστοι μάρτυρες της βαναυσότητας που βίωσαν οι Αγωνιστές της ΕΟΚΑ στα κρατητήρια της Κοκκινοτριμιθιάς.

Εκ μέρους του Προέδρου του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου Χρίστου Χρίστου στεφάνι κατέθεσε ο Εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος Γεάδης Γεάδη, ενώ εκ μέρους της Ε.Ο. Λευκωσίας, ο Επαρχιακός Κυριάκος Λοϊζίδης.

Σε ένα ιερό χώρο όπου οι Αγωνιστές της ΕΟΚΑ, κρατώντας ψηλά τα ιδανικά του Ελληνισμού, δεν λύγισαν και παρέμειναν μέχρι τέλους πιστοί στον όρκο που είχαν δώσει., έχουμε χρέος απέναντι στην ιστορία της πατρίδας μας, να μην να κάνουμε ούτε βήμα πίσω και να συνεχίσουμε τον αγώνα, για μια Κύπρο Ελεύθερη και Ελληνική.