Όπως διατυπώνει η Κυβέρνηση, κύριο μέλημα της είναι να επιβληθούν κυρώσεις κατά της Τουρκίας με απώτερο στόχο να τερματιστούν οι επεκτατικές και συνάμα παράνομες ενέργειες της στην κυπριακή ΑΟΖ.

Την ίδια στιγμή όμως η κυπριακή κυβέρνηση διατηρεί ανοικτά τα οδοφράγματα, διοχετεύοντας χρήματα που συντηρούν το κατοχικό έκτρωμα, δεν θέτει βέτο στα ευρωπαϊκά κονδύλια προς το ψευδοκράτος, ενώ δεν θέτει καμία αντίρρηση στην τελωνειακή ένωση της με την Τουρκία, παρά το γεγονός ότι δεν σέβεται της συμφωνίες, αφού δεν αναγνωρίζει ένα εκ των κρατών της ΕΕ.

Ως Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.) διερωτόμαστε πως γίνεται η Κυπριακή Δημοκρατία να ζητά και να έχει απαιτήσεις από τους εταίρους της στην Ευρωπαϊκή Ένωση, όταν η ίδια η Κυβέρνηση δεν είναι σε θέση να πράξει τα αυτονόητα, όπως είναι για παράδειγμα το οριστικό κλείσιμο των οδοφραγμάτων.

Θα το επαναλάβουμε για πολλοστή φορά, κανείς δεν θα μας λάβει σοβαρά υπόψιν, όταν εμείς οι ίδιοι δεν είμαστε σε θέση να διεκδικήσουμε τα αυτονόητα και αναφαίρετα δικαιώματα μας.

Γραφείο Τύπου
Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.)