Δημοσκόπηση της εταιρίας Public Issue παρουσίασε το ΡΙΚ το βράδυ της Πέμπτης 18/1, όπου εκ μέρους του ΕΛΑΜ παρευρέθηκε ο Πρόεδρος του Μετώπου Νεολαίας Σωτήρης Ιωάννου, δίνοντας το πολιτικό στίγμα του κινήματος στα ευρήματα. Όσο αφορά την πρόθεση ψήφου ενόψει των Προεδρικών εκλογών, ο Πρόεδρος του ΕΛΑΜ Χρίστος Χρίστου λαμβάνει 4.5%, που με αναγωγή επί της διευκρινισμένης ψήφου, φτάνει το 7% (+/- 2%).

Αρχικά, ο Πρόεδρος του Μετώπου Νεολαίας αναφερόμενος στο γεγονός ότι η πλειοψηφία των πολιτών εμφανίζονται δυσαρεστημένοι από την λειτουργία της δημοκρατίας, τόνισε ότι αποτελεί απόρροια της ατιμωρησίας, της διαφθοράς και των σκανδάλων που επικρατούν στο πολιτικό κατεστημένο.

Σχολιάζοντας τις ερωτήσεις της δημοσκόπησης που αφορούν το Κυπριακό, ο συναγωνιστής τόνισε ότι ο όρος «επανένωση» που χρησιμοποιείται είναι λανθασμένος, καθώς η Κύπρος δεν είναι μοιρασμένη ούτε διαιρεμένη, η Κύπρος είναι κατεχόμενη από τα τουρκικά στρατεύματα και χρίζει Απελευθέρωσης. Όσο αφορά την ερώτηση, ο κ. Ιωάννου δήλωσε ότι υπάρχουν ασάφειες στον όρο «συμβιβασμός», καθώς θα ήταν προτιμότερο να ερωτηθούν οι πολίτες εάν αποδέχονται την εκ περιτροπής προεδρία, την παραμονή εποίκων, την παραμονή τουρκικών στρατευμάτων ή το δικαίωμα βέτο.

Αναφορικά με τα χαρακτηριστικά και την δημοτικότητα των υποψηφίων, ο συναγωνιστής ανέφερε ότι ο κ. Χρίστου έχει αρχίσει να καθιερώνεται στις συνειδήσεις των πολιτών ως ένας νέος άνθρωπος που είναι σταθερός στις θέσεις του, είναι έντιμος και ειλικρινής, καθώς το ΕΛΑΜ είναι το μοναδικό κόμμα που δεν εμπλέκεται σε σκάνδαλα και πολιτική διαφθορά.

Όσο αφορά την πρόθεση ψήφου, ο Ν. Αναστασιάδης προηγείται με 27%, ο Σ. Μαλάς λαμβάνει 16%, ο Ν. Παπαδόπουλος 14%, ο Πρόεδρος του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.) Χρίστος Χρίστου 4.5% και ο Γ. Λιλλήκας 2%.

Όπως δείχνει και το πιο κάτω γραφικό, η εταιρία δημοσκοπήσεων αφαιρώντας την αδιευκρίνιστη ψήφο, παρουσιάζει τον υποψήφιο του ΕΛΑΜ για την Προεδρία της Δημοκρατίας Χρίστο Χρίστου να λαμβάνει ποσοστό 7%, με απόκλιση +/- 2%.

Όπως διευκρίνισε ο Πρόεδρος του Μετώπου Νεολαίας, το ΕΛΑΜ διπλασιάζει το ποσοστό  του από τις βουλευτικές εκλογές του 2016, αυξάνοντας τον απόλυτο αριθμό των ψηφοφόρων του. Παράλληλα, όντας πλέον το μοναδικό κόμμα που βρίσκεται σε συνεχή άνοδο, το ΕΛΑΜ καθιερώνεται ως η ανερχόμενη πολιτική δύναμη της πατρίδας μας, ενώ κ. Χρίστου φαίνεται ξεκάθαρα να κλειδώνει την 4η θέση.

Καταλήγοντας, ο Πρόεδρος του Μετώπου Νεολαίας Σωτήρης Ιωάννου τόνισε ότι υπάρχει ένα δίλημμα στις επερχόμενες εκλογές, είτε οι πολίτες θα επιλέξουν να πορευτούν με το παλαιοκομματικό σύστημα, είτε θα επιλέξουν τον κ. Χρίστου. Η ψήφος στο ΕΛΑΜ, δεν είναι χαμένη ψήφος, αλλά η μόνη ψήφος που με το πέρας των εκλογών θα έχει αξία, καθώς θα συνεχίσει να αγωνίζεται για ένα καλύτερο αύριο, την ίδια ώρα που οι προεκλογικές δεσμεύσεις των υπολοίπων θα σβήσουν.

Εν κατακλείδι, όσο αφορά τις δημοσκοπήσεις, στο Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.) δεν εφησυχαζόμαστε και παραμένουμε προσγειωμένοι, με στόχο να βγούμε πιο ισχυροί από την εκλογική αναμέτρηση, για να αγωνιστούμε για Εθνική Αξιοπρέπεια και Κοινωνική Δικαιοσύνη. Για άλλη μια φορά τονίζουμε ότι η μόνη αξιόπιστη δημοσκόπηση που μπορεί να καταδείξει το πραγματικό μέγεθος της ανόδου των ποσοστών του ΕΛΑΜ, είναι οι εκλογές της 28ης Ιανουαρίου.