Ο Πρόεδρος του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.) και υποψήφιος για την Προεδρία της Δημοκρατίας Χρίστος Χρίστου, παρευρέθηκε το βράδυ της Παρασκευής (19/1) στην προεκλογική εκπομπή του ΡΙΚ, όπου απάντησε εφ’ όλης της ύλης.

Αρχικά, τοποθετήθηκε για το Κυπριακό, τονίζοντας ότι αποτελεί πρόβλημα εισβολής και κατοχής, όχι δικοινοτική διαφορά, γι’ αυτό αποτελεί άμεση ανάγκη ο τερματισμός των συνομιλιών στην υπάρχουσα βάση της ΔΔΟ, χαράσσοντας μια νέα Εθνική στρατηγική με στόχο το Ενιαίο Κράτος, εξασφαλίζοντας το μέλλον του Κυπριακού Ελληνισμού.

Μεταξύ άλλων, συζητήθηκαν θέματα που αφορούν την προεκλογική εκστρατεία του ΕΛΑΜ, όπου μετά από ερώτημα δημοσιογράφου για την απουσία του ΕΛΑΜ από τα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης, ο κ. Χρίστου αναφέρθηκε στον Διαδικτυακό Πόλεμο που δέχεται το ΕΛΑΜ, με αποτέλεσμα να μην υπάρχει πλέον επίσημη σελίδα του κινήματος στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης.

Εν συνεχεία ο κ. Χρίστου αναφέρθηκε στην πρόταση του ΕΛΑΜ για αντιμετώπιση του μείζονος προβλήματος των Μη Εξυπηρετούμενων Δανείων και τον κίνδυνο να φθάσουμε σύντομα στο σημείο να ξεκινήσει νέο κύμα προσφύγων, λόγων των εκποιήσεων της πρώτης κατοικίας. Το ΕΛΑΜ προτείνει το κούρεμα των καταχρηστικών ρητρών που έχουν επιβληθεί, ούτως ώστε να μπορέσει ο πολίτης να ξεκινήσει την αποπληρωμή του δανείου του.

Παράλληλα, αναπτύχθηκε το θέμα της υγείας που απασχολεί μια τεράστια μερίδα των πολιτών, όπου ο κ. Χρίστου αναφέρθηκε στις καταλυτικές παρεμβάσεις του ΕΛΑΜ για το ΓεΣΥ, τονίζοντας όμως ότι η υγεία αποτελεί δημόσιο αγαθό και το κράτος οφείλει να παρέχει υψηλών προδιαγραφών υπηρεσίες στους πολίτες του.

Ο Πρόεδρος του ΕΛΑΜ αναφέρθηκε σε πλειάδα κοινωνικών ζητημάτων, όπως το θέμα της ανεξέλικτης μετανάστευσης, όπου τόνισε την ανάγκη για μια ορθή μεταναστευτική πολιτική.

Όσο αφορά την παιδεία, ο κ. Χρίστου ανέφερε την πάγια θέση του κινήματος για μια Ελληνορθόδοξη παιδεία, που θα μεγαλώνει Ελληνόπουλα όχι μόνο από καταγωγή, αλλά και από αγωγή.

Όσο αφορά την άμυνα, τόνισε ότι πρέπει να υπάρξει ορθή αναβάθμιση της Εθνικής Φρουράς  με την φιλοσοφία της δημιουργίας αποτρεπτικής ισχύος, με την αγορά σύγχρονων εξοπλιστικών προγραμμάτων. Παράλληλα, εξέφρασε την στήριξη του κινήματος στα δίκαια αιτήματα των Αξιωματικών και Υπαξιωματικών της Εθνικής Φρουράς. Ο κ. Χρίστου τόνισε επίσης ότι επιβάλλεται άμεσα η επαναφορά του Ενιαίου Αμυντικού Δόγματος με την Ελλάδα, η οποία αποτελεί την μοναδική φυσική σύμμαχο της Κυπριακής Δημοκρατίας.