Το Μέτωπο Νεολαίας του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.) επιθυμεί να τοποθετηθεί επί της ανακοίνωσης της ΕΔΟΝ για τις δήθεν «προσπάθειες παραχάραξης της Κυπριακής Ιστορίας» από το Υπουργείο Παιδείας.

Κατ’ αρχήν ξεκαθαρίζουμε πως δεν επιθυμούμε να έχουμε καμία εμπλοκή σε πλαστές κόντρες μεταξύ ζευγαριών (ΑΚΕΛ – ΔΗΣΥ) αλλά δεν μπορούμε να μην τοποθετηθούμε αφού μας προκαλεί αγανάκτηση η συστηματική προσπάθεια της ΕΔΟΝ να καταδείξει τον Στρατηγό Γεώργιο Γρίβα – Διγενή ως τον χειρότερο εγκληματία.

Προς αποκατάσταση της ιστορικής αλήθειας, και αφού η νεολαία του Δημοκρατικού Συναγερμού δεν φαίνεται να προτίθεται να απαντήσει στις ανοησίες της ΕΔΟΝ, επισημαίνουμε ότι ο Γεώργιος Γρίβας υπήρξε μία από τις μεγαλύτερες μορφές της σύγχρονης Ελληνικής Ιστορίας. Σε αντίθεση με τους δικούς σας εγχώριους «ήρωες» ο Γ. Γρίβας μετέτρεψε τα πιστεύω του σε πράξη και ενσάρκωσε το Ιδανικό της Ένωσης μέσω ενός Επικού Αγώνα που αργότερα προδόθηκε από την πολιτική ηγεσία.

Ο χώρος του κρησφύγετου πρέπει να αποτελεί ένα «από τα διαχρονικά διδάγματα από τους Αγώνες των Κυπρίων για την Ελευθερία». Στον χώρο αυτό εκδόθηκαν οι περισσότερες διαταγές της Ε.Ο.Κ.Α., ενώ εκεί ζούσε για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα ο Αρχηγός του Επικότερου Αγώνα που διεξήγαγε ποτέ ο Κυπριακός Ελληνισμός. Είναι ανάγκη η νεολαία να επισκέπτεται ένα τέτοιο χώρο ώστε να αντλήσει το δίδαγμα της Αντίστασης απέναντι στον ιμπεριαλισμό και το δίδαγμα της απόκτησης της Εθνικής Ελευθερίας μέσω της πάλης.

Ο Γεώργιος Γρίβας μας μεταφέρει το Μήνυμα πως εάν υπάρχει θέληση, πειθαρχία και πίστη κάθε αποτέλεσμα είναι δυνατό ακόμη και όταν έχεις να αντιμετωπίσεις υπέρτερες δυνάμεις.

Βεβαίως, δεν περιμέναμε τίποτα διαφορετικό από ανθρώπους τους οποίους οι πρόγονοί τους συνεργάστηκαν με τον «αγγλοσαξονικό ιμπεριαλισμό» γιατί δεν άντεχαν το γεγονός πως η Επανάσταση στην Κύπρο προήλθε, όχι από την αριστερά, αλλά από τους Εθνικιστές.

Καταλαβαίνουμε βεβαίως το μένος της αριστεράς προς τον Γ. Γρίβα και αυτό έχει τις ρίζες του στον Συμμοριτοπόλεμο το 1944, όπου ο Στρατηγός με μία χούφτα άνδρες της Οργάνωσης ”Χ” συνέβαλαν στο να μην γίνει η Ελλάδα ένα άθλιο προτεκτοράτο της Σοβιετικής Ένωσης.

Ακόμη, διαφωνούμε με την κυβερνητική πολιτική να μην γίνεται καμία αναφορά στην δράση της θρυλικής ”Χ” και του Γ. Γρίβα κατά την περίοδο της κατοχής και του συμμοριτοπολέμου αλλά και την δράση του μετά το 1960. Τυχόν αναφορά στις συγκεκριμένες ιστορικές περιόδους θα καταρρίψει τον μύθο πως η ”Χ” συνεργάστηκε με τους Ναζί και θα αποδείξει πως όχι μόνο ο Γ. Γρίβας πολέμησε τους Γερμανούς αλλά και επικηρύχθηκε από αυτούς.

Όσο για την δράση του μετά το 1960 θα αποδειχθεί πως υπήρξε ένας άνθρωπος που προσπάθησε να κρατήσει ισορροπίες στην κόντρα που ξέσπασε μεταξύ Μακαριακών και Ενωτικών, αλλά παράλληλα να συμβάλει στην Ένωση της Κύπρου με την Ελλάδα, κάτι που υπήρξε προαιώνιος πόθος του Ελληνισμού της Κύπρου.

«Ως νέα γενιά αυτού του τόπου, διαβεβαιώνουμε πως δεν θα δεχθούμε να εμβολιαστεί η γενιά μας με το δηλητήριο» της αριστεράς που προσπαθεί σκοπίμως, υπό την ένοχη σιωπή της δεξιάς, να παραχαράξει την Ιστορία ενός από τους μεγαλύτερους άνδρες που γέννησε η Κύπρος. «Η ιστορική αλήθεια είναι αποτυπωμένη στη γη αυτού του τόπου, που την πότισαν με το Αίμα τους εκατοντάδες Αγωνιστές της» Εθνικής Ελευθερίας.

 

Μέτωπο Νεολαίας

Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.)