Σε μία ακόμη κρίση “Αλήθειας” από την εφημερίδα των νεοφιλελευθέρων της Κύπρου, αποδεικνύεται πως το έναυσμα για αύξηση του εκλογικού μέτρου αποτελεί το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.).

Σύμφωνα λοιπόν με την εφημερίδα, ο ΔΗΣΥ δε συζητά οποιαδήποτε μείωση κάτω από το 4% καθώς το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.) βρίσκεται λίγο κάτω από το 3% από τις Ευρωεκλογές (Τώρα προφανώς τα ποσοστά αυξάνονται). Ο δε Αβέρωφ προτιμάει το 5% για σιγουριά. 

Είναι λοιπόν κατανοητό πως το πολιτικό σύστημα δε φοβάται ούτε τους Οικολόγους, ούτε το ΕΥΡΩΚΟ και σίγουρα ούτε τη Συμμαχία ή την ΕΔΕΚ. Φοβούνται τους Εθνικιστές και την καθαρή φωνή τους εντός της Βουλής.

Παρουσιάζουμε αυτούσιο το άρθρο:

Η στάση του ΑΚΕΛ στο θέμα της αύξησης του εκλογικού μέτρου, ήταν ουσιαστικά αυτό που περίμενε ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ, ο οποίος και εισηγήθηκε την αύξηση μέσω πρότασης νόμου. Η συζήτηση της πρότασης αρχίζει τις επόμενες ημέρες στην Επιτροπή Εσωτερικών της Βουλής. Από τη στιγμή που το ΑΚΕΛ αποφάνθηκε – στην Κεντρική Επιτροπή του περασμένου Σαββάτου – ότι θα πρέπει να αυξηθεί το εκλογικό μέτρο, πλέον περνάμε στη φάση του… παζαρέματος. Η απόφαση του ΑΚΕΛ να μην δεχτεί το 5% ως εκλογικό μέτρο, αλλά ένα μικρότερο ποσοστό, θα απασχολήσει έντονα τα δύο μεγάλα κόμματα. Πληροφορίες της εφημερίδας μας, αναφέρουν ότι από πλευράς ΑΚΕΛ θέλουν να κλειδώσουν το εκλογικό μέτρο στο 3%. Ωστόσο οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι από πλευράς ΔΗΣΥ δεν δέχονται κάτω από 4%, με δεδομένο ότι το ΕΛΑΜ ήταν λίγο κάτω από το 3% στις ευρωεκλογές. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου, είπε ότι δεν θα διαπραγματευτεί ποσοστό κάτω από το 5%. Ωστόσο, φαίνεται ότι δεν έχει άλλη επιλογή από το να δεχτεί και το 4%, αν βεβαίως συμφωνήσει και το ΑΚΕΛ. Την ίδια ώρα, πληροφορίες μας αναφέρουν ότι την αύξηση του εκλογικού μέτρου προκρίνει και το ΔΗΚΟ, ωστόσο ο Νικόλας Παπαδόπουλος και οι συνεργάτες του θα μείνουν έξω από τον… χορό, αφού η εξελίξεις θα έρθουν και χωρίς τη συγκατάθεση του Δημοκρατικού Κόμματος.

alitheia eklogiko orio 1b0ed