Παρά τις οποιεσδήποτε κόκκινες γραμμές ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας μετέβηκε στην Γενεύη, ενδίδοντας στις τουρκικές απαιτήσεις, αποδεχόμενος την πενταμερή, την μη παρουσία της Κυπριακής Δημοκρατίας και την υποβάθμιση μας σε Ελληνοκυπριακή κοινότητα. Φαίνεται πως έχει καμφθεί κάθε γραμμή άμυνας και έχει ξεθωριάσει κάθε κόκκινη γραμμή.

Από την άλλη η δήθεν αντιπολίτευση, παρά τις οποιεσδήποτε επίπλαστες έντονες διαφωνίες της, πράττει ακριβώς τα ίδια, αφού υπαναχωρεί και από τις δικές της κόκκινες γραμμές, συνοδεύοντας τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας στην Γενεύη, αποδεχόμενοι την πενταμερή, το πλαίσιο λύσης ομοσπονδίας και την υποβάθμιση μας σε ελληνοκυπριακή κοινότητα, την οποία όλοι μαζί θα εκπροσωπήσουν.

Το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.) είναι το μοναδικό κόμμα που ασκεί πραγματική αντιπολίτευση, διαφωνώντας όχι μόνο για τους τύπους, αλλά και επί του πρακτέου, με τις συνομιλίες και το πλαίσιο τους.

Θέση του Κινήματος μας ήταν ότι θα έπρεπε να απεμπλακούμε από το συγκεκριμένο πλαίσιο συνομιλιών, αφού μας οδηγεί μόνο σε οδυνηρούς συμβιβασμούς, απεμπολώντας τα ιστορικά και νόμιμα δίκαια μας. Όπως άλλωστε καταθέσαμε και στο Εθνικό Συμβούλιο, θα έπρεπε να χαραχθεί μια νέα Εθνική στρατηγική, διεκδικώντας το αυτονόητο, δηλαδή την απελεύθερωση.

Γραφείο Τύπου

Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.)