Αντικατοχικό κύμα πλημμύρισε τα κατεχόμενα εδάφη μας! Η φωνή μας ακούστηκε ΠΑΝΤΟΥ

Οι φωνές των ΕΛΑΜιτών ακούστηκαν μέχρι την Κερύνεια!

Μεγαλειώδης και επιτυχημένη ήταν και η φετινή (ψεσινή) αντικατοχική εκδήλωση του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.) στο οδόφραγμα του Λήδρα Πάλας.

ΜΟΝΗ λύση η ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ, βροντοφώναξαν οι ΕΛΑΜίτες, επαναλαμβάνοντας προς πάσα κατεύθυνση πως: ΤΟ ΕΛΑΜ αντιστέκεται, αγωνίζεται, ΔΕΝ ΞΕΧΝΑ το έγκλημα του 1974, την τουρκική εισβολή και κατοχή! Ένα έγκλημα που παραμένει χωρίς τιμωρία

Τούτη η γη είναι ΕΛΛΗΝΙΚΗ και δεν θα επιτρέψουμε να είμαστε η τελευταία γενιά Ελλήνων στην Κύπρο!

Η εκδήλωση μας άρχισε με Πατριωτικά τραγούδια από τον Κωνσταντίνο Γεωργίου. Ακολούθησε άφιξη φλόγας από τον Τύμβο της Μακεδονίτισσας όπου αναπαύονται νεκροί και πεσόντες κατά την διάρκεια της Τουρκικής εισβολής του 1974.

Την φλόγα μετέφεραν μέλη και δρομείς από την λέσχη μοτοσικλετιστών Star Club Cyprus.

Πριν την μονόλεπτη σιγή ο νεαρός Χριστόδουλος Θεολόγου απήγγειλε από τον Ύμνο εις την Ελευθερία.

Κύριος ομιλητής ήταν ο Πρόεδρος του ΕΛΑΜ Χρίστος Χρίστου ο οποίος ανάμεσα σε άλλα υπογράμμισε την ανάγκη να απαγκιστρωθούμε από την φιλοτουρκική λύση Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας και κάθε λύσης Ομοσπονδίας, καλώντας παράλληλα τον λαό να θυμάται τι εστί Τουρκία και τι αυτή έπραξε και πράττει στην Κύπρο μα και εναντίον του Ελληνισμού γενικότερα.

Χαιρετισμό απηύθυναν οι (με την σειρά που μίλησαν): Γιώργος Τοούλας Επαρχιακός ΕΛΑΜ Λευκωσίας, Λίνος Χατζηγεωργίου εκ μέρους του Μετώπου Νεολαίας, Πόλυς Ανωγυριάτης Επαρχιακός ΕΛΑΜ Λεμεσού, Έμιλη Στυλιανού Εκπρόσωπος της Περιφέρειας Τροόδους, ο Βετεράνος πολεμιστής εναντίον του Αττίλα Πανίκος Παραλιμνίτης και ο Εκπρόσωπος Τύπου της Παράταξης μας Γεάδης Γεάδη (ακολουθούν αποσπάσματα):

Στην συνέχεια, όπως κάθε χρόνο, απονεμήθηκαν τιμητικές πλακέτες σε ζώντες πολεμιστές του 1974 κατά την τουρκική εισβολή καθώς και σε πολεμιστές που είχαν φιλοξενηθεί από την «Κυρά της Λαπήθου», την Μακαριστή Ευφροσύνη Προεστού τις μέρες της εισβολής, στην προτομή της οποίας νωρίτερα κατέθεσε στεφάνι ο Πρόεδρος του ΕΛΑΜ Χρίστος Χρίστου. Τις πλακέτες παρέλαβαν είτε οι ίδιοι ή συγγενικά τους πρόσωπα.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με τον Εθνικό μας Ύμνο και ακολούθησε αντικατοχική πορεία μέσα από δρόμους της Λευκωσίας προς τα κεντρικά γραφεία του κόμματος μας. Οι λεωφόροι και οδοί της πόλης, πλημμύρισαν συνθήματα εναντίον της Τουρκικής εισβολής και κατοχής και εναντίον της λύσης Ομοσπονδίας.

Με την παρουσία τους οι ΕΛΑΜίτες στις κύριες οδούς της πρωτεύουσας, για κάποιες ώρες ελευθέρωσαν προσωρινά τις κατεχόμενες από τους λαθρομετανάστες περιοχές, που ήταν κυριολεκτικά εξαφανισμένοι όση ώρα ήμασταν στους δρόμους…

Όσο υπάρχει ΕΛΑΜ υπάρχει η ΚΥΠΡΟΣ!