Επιστολή προς τον Δήμαρχο και το Δημοτικό Συμβούλιο Αγίου Αθανασίου απέστειλε σήμερα η Τοπική Οργάνωση Αγίου Αθανασίου του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.) εκφράζοντας την έντονη αντίθεσή της με την «δικοινοτική» μουσική εκδήλωση που διοργανώνει. Την ίδια στιγμή που η Τουρκία αμφισβητεί την εθνική κυριαρχία της Κυπριακής Δημοκρατίας και καταστρατηγεί κάθε αρχή διεθνούς δικαίου εισβάλλοντας στην Κυπριακή ΑΟΖ.

Το πλέον χειρότερο είναι πως όπως αναφέρει και η πρόσκληση, στην «δικοινοτική» εκδήλωση θα συμμετέχει και η ορχήστρα του «Δημαρχείου του Τουρκοκυπριακού Τομέα Λευκωσίας», γεγονός που αποτελεί κατάφορη πρόκληση, αφού αναγνωρίζοντας κρατικές δομές του κατοχικού μορφώματος, ο Δήμος Αγίου Αθανασίου δίνει κρατική υπόσταση και επίσημη αναγνώριση στο παράνομο έκτρωμα των κατεχομένων.

Παράλληλα, η Τ.Ο. Αγίου Αθανασίου καυτηρίασε την στάση ορισμένων, καθώς η χρονική περίοδος που πραγματοποιείται η εν λόγω εκδήλωση δεν είναι καθόλου τυχαία, αφού εξυπηρετεί μικροκομματικά συμφέροντα εν όψει των επερχόμενων Ευρωεκλογών, με σκοπό την προσέλκυση τούρκων ψηφοφόρων.

Το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.) αφού ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΕ την αναγνώριση του παράνομου δημαρχείου της κατεχόμενης Λευκωσίας από τον Δήμο Αγίου Αθανασίου, ζήτησε έστω και την ύστατη στιγμή την ΑΚΥΡΩΣΗ της εκδήλωσης, ενώ κάλεσε τον Δήμαρχο και το Δημοτικό Συμβούλιο σε δημόσια απολογία για την προσφώνηση του παράνομου δημαρχείου της κατεχόμενης Λευκωσίας ως «Δημαρχείο του Τουρκοκυπριακού Τομέα Λευκωσίας».

Ακολουθεί αυτούσια η επιστολή προς τον Δήμαρχο και τα Μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου: