Σε πανικό βρίσκεται το πολιτικό σύστημα για τη ραγδαία άνοδο του ΕΛΑΜ και αυτό φροντίζουν να το δείχνουν με κάθε ευκαιρία. Ένας από τους κύριους εκφραστές του κομματικού κατεστημένου, το ΑΚΕΛ και συγκεκριμένα ο Γ.Γ. του, Άντρος Κυπριανού εξέφρασε για μία ακόμη φορά δημόσια τη δυσφορία και ανησυχία τους για την άνοδο του Εθνικιστικού Κινήματος, σε συνάντηση που είχε με την Πρόεδρου του Δικτύου για τη Μεταρρύθμιση στην Ελλάδα και την Ευρώπη, Άννα Διαμαντοπούλου.

Μάλιστα, ο ΓΓ του ΑΚΕΛ έθεσε την Αριστερά ως λύση στα προβλήματα τα οποία δημιουργήθηκαν στην Ευρωπαϊκή Ένωση αγνοώντας βεβαίως την απέχθεια του ελληνικού λαού έναντι των πολιτικών της κυβέρνησης της Αριστεράς τόσο στον ελλαδικό χώρο, όσο και στον κυπριακό.

Εμείς τους απαντούμε πως καλά κάνουν και ανησυχούν και πολύ σύντομα το Εθνικιστικό Κίνημα θα έχει ακόμη μεγαλύτερη άνοδο και αποδοχή από τον Ελληνισμό της Κύπρου. Οι συμπατριώτες μας αντιλαμβάνονται ποιοι είναι δίπλα τους μόνο προεκλογικά, και ποιοι αγωνίζονται καθημερινά για την ευημερία του Λαού μας.