Δηλώσεις σχετικά με την ανακοίνωση του Δήμου Αμμοχώστου ημερομηνίας 09 Ιουνίου έκανε ο βουλευτής Αμμοχώστου του ΕΛΑΜ Λίνος Παπαγιάννης.

“Με αφορμή την ανακοίνωση του Δήμου Αμμοχώστου στις 09/06/2017 θα ήθελα ως βουλευτής Αμμοχώστου να εκφράσω την έντονη διαφωνία μου για το περιεχόμενο της ανακοίνωσης και ειδικότερα την κατάληξη της.

Η ανακοίνωση εξισώνει τις 3 εγγυήτριες δυνάμεις και τις καλεί να αντιληφθούν το μέγα έγκλημα που βιώνει η πόλη της Αμμοχώστου, ωσάν και η υπόλοιπη κατεχόμενη Κύπρος δεν είναι στην ίδια μοίρα με την πόλη μας. Ωσάν και η Ελλάδα κρατά την Κύπρο σκλαβωμένη και αρνείται να αποχωρήσει. Ωσάν και η Ελλάδα έχει διαπράξει εγκλήματα εναντίον του λαού μας! Λες και δεν είναι η Τουρκία που εισέβαλε και κρατεί κατεχόμενη την Κύπρο μας.

Η ανακοίνωση τελειώνει με το πρωτάκουστο και αδικαιολόγητο «οι Ελληνοκύπριοι και οι Τουρκοκύπριοι να αφεθούν να γράψουν την δικιά τους Κυπριακή Ιστορία». Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι του ΔΗΣΥ και του ΑΚΕΛ που έγραψαν αυτή την αισχρή ανακοίνωση, τουλάχιστον, θα έπρεπε να ενημερώσουν το Δημοτικό Συμβούλιο Αμοχώστου και όχι να προχωρούν σε τέτοιου είδους αυθαίρετες κινήσεις.

Ως πρόσφυγας που θέλω να επιστρέψω στο σπίτι μου δεν αποδέχομαι τέτοιου είδους τοποθετήσεις. Ως πρόσφυγας που κάθε πρωί βλέπω κάποιες εκατοντάδες μέτρα μακριά την ΠΟΛΗ ΜΑΣ και θέλω να επιστρέψω στην γη του πατέρα μου, δεν πρόκειται ποτέ να πουλήσω την επιθυμία μου αυτή για χάρη της όποιας λύσης.

Ως πρόσφυγας  που έχω ζήσει 29 χρόνια δίπλα από τα συρματοπλέγματα της ντροπής σας παραπέμπω στη γνωστή φράση «Σήκω Ευαγόρα να μας πεις Ελληνική Ιστορία»”.