Καλεσμένος στην μεσημβρινή εκπομπή του ΡΙΚ ήταν ο Πρόεδρος του ΕΛΑΜ και Υποψήφιος Πρόεδρος της Δημοκρατίας Χρίστος Χρίστου για να σχολιάσει την ψεσινή δημοσκόπηση του ΡΙΚ ενόψει των Προεδρικών εκλογών του 2023.

Ο Χρίστος Χρίστου ήταν καταπέλτης:  

«Θα θεωρούσαμε σωστό να ήταν στην ψεσινή παρουσίαση της πρώτης σας δημοσκόπησης και εκπρόσωπος του δικού μας κόμματος ή του δικού μας επιτελείου. Το ΕΛΑΜ», είπε, «είναι κοινοβουλευτικό κόμμα, η τέταρτη πολιτική δύναμη του τόπου και είμαι υποψήφιος της Παράταξης μας».

«Πρώτα απ’ όλα», είπε ο Χρίστος Χρίστου, «δεν μας αγχώνουν οι δημοσκοπήσεις. Στο παρελθόν όλες τους είχαν ανατραπεί και διαψευστεί, ειδικά για το ΕΛΑΜ».

«Παρουσίασε η δημοσκόπηση σας μεταξύ άλλων», τόνισε ο Χρίστος Χρίστου, «την πρόθεση ψήφου, και ότι το ΕΛΑΜ καταλαμβάνει 2.5% . Αν συνεχίσετε στην πρόθεση ψήφου ψηφοφόρων του ΕΛΑΜ», συμπλήρωσε, «το ΕΛΑΜ παρουσιάζει συσπείρωση, όπως δείξατε, 46%. Εδώ είναι το πρώτο μαθηματικό πρόβλημα και λάθος. Το 46% του ΕΛΑΜ είναι 3.12%. Δεν είναι 2.5% όπως παρουσιάστηκε. Όσον αφορά τώρα τα αποτελέσματα για την πρόθεση ψήφου άλλων κομμάτων, εμφανίζεται μια ροή από τον ΔΗΣΥ στην δική μας υποψηφιότητα, από το ΑΚΕΛ επίσης και συνεχίζει με ροές και από άλλα κόμματα προς το ΕΛΑΜ. Άρα και πάλι είναι λάθος το αποτέλεσμα και τα μαθηματικά της δημοσκόπησης. Πρόσθεση γνωρίζουμε, το ΕΛΑΜ κάνει τις δικές του μετρήσεις, και τα δικά μας στοιχεία είναι διαφορετικά».

Ο Χρίστος Χρίστου στην συνέχεια σχολίασε και τα υπόλοιπα θέματα που παρουσιάστηκαν στην ψεσινή δημοσκόπηση με τα διάφορα προβλήματα που ταλανίζουν την Κυπριακή κοινωνία, δίνοντας τις δικές του θέσεις και προτάσεις.

«Από κανέναν, εκ των Κυρίων Χριστοδουλίδη, Αβέρωφ και Μαυρογιάννη, δεν ακούσαμε προτάσεις για το πώς θα σταματήσει την ροή νέων παράνομων μεταναστών προς τα εδάφη της Κυπριακής Δημοκρατίας. Το ΕΛΑΜ ήταν αυτό που πρώτο ανέδειξε το θέμα και έχει καταθέσει σωρεία προτάσεων. Για εμάς» συμπλήρωσε, «είναι θέμα εισβολής, είναι πολύ σοβαρό ζήτημα, και όσα εκατομμύρια σπαταλούνται για τους παράνομους μετανάστες θα έπρεπε να δίνονται προς ανακούφιση του λαού μας».

Ο Πρόεδρος του ΕΛΑΜ και Υποψήφιος Πρόεδρος της Δημοκρατίας Χρίστος Χρίστου κάλεσε άπαντες να εργαστούν σκληρά για όσο το δυνατόν καλύτερα αποτελέσματα την πρώτη Κυριακή των εκλογών για το ΕΛΑΜ. Για το τι θα πράξουμε την δεύτερη Κυριακή (απαντώντας σε ερώτηση), θα μας απασχολήσει την επόμενη του πρώτου γύρου, είπε. Εμείς δεν αποκλείουμε κανέναν, οι άλλοι μας αποκλείουν κατά καιρούς.

Το ΕΛΑΜ κατέληξε με νόημα, είναι η μοναδική επιλογή για τον λαό. Το ΕΛΑΜ πρέπει να στηριχθεί από τους συμπολίτες μας την πρώτη Κυριακή των εκλογών για να δυναμώσει η δύναμη και η φωνή των πολιτών σε όλα τα προβλήματα που απασχολούν τόσο τους ίδιους όσο και την Πατρίδα μας.

Όλη η συνέντευξη στο βίντεο της ανάρτησης