Στην μεσημβρινή εκπομπή του ΡΙΚ «Από μέρα σε μέρα» βρέθηκε ως φιλοξενούμενος ο Εκπρόσωπος Τύπου του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.) Γεάδης Γεάδη, με θέμα τις τουρκικές προκλήσεις, καθώς και την στάση των Ηνωμένων Εθνών.

Αναφέρθηκε σε όλες τις τουρκικές επεκτατικές ενέργειες των τελευταίων χρόνων, σε όλα τα μήκη και πλάτη της Κυπριακής Δημοκρατίας, εδάφη και θάλασσες.

Δυστυχώς η αντιμετώπιση των προκλήσεων είναι τόσο υποτονική που ο λαός δείχνει να συμβιβάζεται και να ξεχνά, είπε.

Στον αντίποδα τα ΗΕ όχι μόνο παρακολουθούν με απάθεια, αλλά τάσσονται ενάντια στην Κυπριακή Δημοκρατία, αφού αντιστρατεύονται τα δικά τους ψηφίσματα, τόσο για την παρουσία τους στην Κύπρο, όσο και για την μορφή επίλυσης του Κυπριακού.

Επιπλέον, επέκρινε την στάση των εκάστοτε Κυβερνήσεων που με υποχωρητικές πολιτικές συμβιβασμού έχουν υποβαθμίσει το Κυπριακό σε μια εσωτερική διαφορά μεταξύ δύο κοινοτήτων.

Όπως τόνισε αυτό που χρειάζεται είναι μια Κυβέρνηση που θα χαράξει Εθνική Στρατηγική και θα διεκδικήσει τα ιστορικά και νόμιμα δίκαια της Πατρίδας μας. Αυτή την πολιτική μόνο το ΕΛΑΜ και ο υποψήφιος του, Χρίστος Χρίστου, μπορούν να εφαρμόσουν.

Τέλος, διερωτήθηκε πως θα εμπιστευτεί ο διεθνής παράγοντας, όταν στην Κύπρο τα υπόλοιπα πολιτικά κόμματα ξεπουλούν τις «αρχές» τους για καρέκλες εξουσίας, αλλάζοντας θέσεις σαν τα πουκάμισα.