Η Τουρκία φανερώνει από τις πρώτες ημέρες τις προθέσεις της για τη στάση που θα κρατήσει στον ΟΗΕ, τώρα που ένας “Αττίλας” έχει τεθεί επικεφαλής του ώστε να προεδρεύει και να υπερασπίζεται τα θέλω της.

Λίγες ημέρες μετά την εκλογή του Τούρκου βουλευτή Βολκάν Μποζκίρ ως Προέδρου της 75ης Συνόδου της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, οι προκλήσεις έχουν περάσει σε άλλο επίπεδο. Ο λεγόμενος αντιπρόσωπος του κατοχικού καθεστώτος απέστειλε επιστολή προς τον Γενικό Γραμματέα των Η.Ε., Αντόνιο Γκουτέρες διαμηνύοντας πως στην Κύπρο υπάρχουν δύο κράτη και μόνο σε αυτή τη βάση μπορεί να υπάρξει συνεργασία.

Το ψευδοκράτος και η Τουρκία συνεχίζει με την ίδια λογική της ανάδειξης του κατοχικού καθεστώτος ως ισότιμο κράτος με την Κυπριακή Δημοκρατία, με την διπλωματική τους δυνατότητα να ισχυροποιείται σε καθημερινή βάση. Την ίδια ώρα η διπλωματία της Κυπριακής Δημοκρατίας είναι τραγικά ανύπαρκτη. 

Απαιτείται άμεσα αλλαγή της πολιτικής που ακολουθεί το Κράτος μας, ούτως ώστε να δώσει ξεκάθαρο μήνυμα πως το μοναδικό νόμιμο κράτους του νησιού, είναι η Κυπριακή Δημοκρατία!