Το πρόβλημα στην Κύπρο δεν είναι η απέναντι πλευρά, αλλά το γεγονός ότι η Κύπρος δεν προοδεύει όπως έπρεπε να προοδεύει, δήλωσε ο Ειδικός Σύμβουλος του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ Έσπεν Μπαρθ Άιντα, ο οποίος δήλωσε μάλιστα ότι μετά από τις συναντήσεις του με τους “δύο ηγέτες” αισθάνεται πως οι διαπραγματεύσεις θα ξεκινήσουν εντός μερικών εβδομάδων. Και φυσικά για να υπάρξει πρόοδος πρέπει να έρθουν χρήματα, από μία ενδεχόμενη λύση του Κυπριακού, η οποία θα τυφλώσει τους φιλάργυρους συμπατριώτες μας, που για λίγα χρήματα θα ξεπουλήσουν κάθε Εθνική τους αξιοπρέπεια.

Για να επιβεβαιώσει τα όσα λέμε, ο Έσπεν Μπαρθ Άιντα ανέφερε χαρακτηριστικά ότι σήμερα η Κύπρος χάνει καθημερινά ευκαιρίες για ενίσχυση της οικονομίας της, με άλυτο το Κυπριακό, και πρόσθεσε “οφείλουμε να επικεντρώσουμε την προσοχή μας στην προσπάθεια επίλυσης του προβλήματος, η λύση αφορά τη νέα γενιά”. Έτσι σε περίοδο οικονομικής κρίσης και καταπόντισης των οικογενειακών και εθνικών αξιών, θα προβάλουν στους τυφλωμένους από δίψα για χρήμα, την δήθεν οικονομική ανάπτυξη που θα έρθει από την δήθεν επίλυση του Κυπριακού.

“Είμαστε πολύ κοντά στην επανέναρξη της ειρηνευτικής διαδικασίας”, είπε, σημειώνοντας ότι υπάρχει θέληση “στο πιο ψηλό επίπεδο και στις δύο πλευρές” και κάλεσε μάλιστα την κοινωνία των πολιτών “να ενθαρρύνει τους ηγέτες και να τους ζητήσει να κρατήσουν τις υποσχέσεις τους”.

Υπενθύμισε ότι υπάρχουν “σοβαρές και βαθιές δυσκολίες” στο περιουσιακό και στα θέματα διακυβέρνησης” τα οποία όμως μπορούν να λυθούν, όπως άλλωστε στον σωστό δρόμο βρίσκεται το πρώτο θέμα των περιουσιών, αφού εν μέσω οικονομικής κρίσης και της Επιτροπής στα κατεχόμενα, πολλοί συμπατριώτες μας για να πάρουν στα χέρια τους λίγο φρέσκο χρήμα, ξεπουλούν όσα – όσα την γη των πατέρων τους.

Συνεχίζοντας έκανε μια δήλωση η οποία πρέπει να αντηχήσει στα αυτιά κάθε κοιμώμενου και μη, συμπατριώτη μας, σαν κώδωνας κινδύνου που θα τον αφυπνίσει από τον παρατεταμένο λήθαργο. Τόνισε ότι δεν υπάρχει τίποτα και καμία πτυχή του Κυπριακού, που δεν εξαγοράζεται με χρήμα και δεν μπορεί να ξεπουληθεί ή πιο εκλεπτυσμένα, για να μην κατανοεί ο κόσμος “δεν υπάρχει καμία πτυχή του Κυπριακού, η οποία δεν μπορεί να διευθετηθεί”.

Προφανώς, αυτοί οι κάποιοι οι οποίοι έχουν αναλάβει την … ενημέρωση του Έσπεν Μπαρθ Άιντα και έρχονται σε τακτικότατες επαφές μαζί του, έχουν καταφέρει να του μεταφέρουν το στίγμα ότι τα πάντα εξαγοράζονται με το χρήμα εδώ στην Κύπρο. Οι φιλάργυροι πολιτικάντηδες μας, που θυσιάζουν τα πάντα για την οικονομική ευμάρεια, είναι έτοιμοι να ξεπουλήσουν την Κύπρο για λίγα χρυσά αργύρια.

Είναι όμως και κάποιοι που δεν εξαγοράζονται, αφού η Εθνική τους υπερηφάνεια είναι πολύ πιο ακριβή και πιο πολύτιμη από κάθε τι άλλο. Βαδίζουν για να υπερασπιστούν την Ελληνικότητα και την Ελευθερία αυτού του τόπου, που τόσο ακριβά αγόρασαν οι πρόγονοι μας, με τόνους αίματος, ποτίζοντας τα ιερά αυτά χώματα.

Ο λαός έχει την επιλογή… Ή με τους ξεπουλημένους ή με τους Εθνικιστές.