Ο Ανδρέας Αβρααμίδης γεννήθηκε στο χωριό Τεμβριά, της επαρχίας Λευκωσίας, στις 27 Αυγούστου του 1938. Φοίτησε στο δημοτικό σχολείο Τεμβριάς και αποφοίτησε από το Γυμνάσιο Σολέας. Στο Γυμνασίου Σολέας, πρωτοστατούσε στις μαθητικές εκδηλώσεις με αποτέλεσμα τη σύλληψη του από τις αγγλικές αρχές για οργάνωση «παράνομης παρέλασης». Καταδικάστηκε σε φυλάκιση τριών μηνών.

Το αποτέλεσμα ήταν να συνεχίσει με τη δράση του με μεγαλύτερο ενθουσιασμό μετά την αποφυλάκισή του, αναπτύσσοντας πρωτοβουλία και αναλαμβάνοντας στην ΕΟΚΑ επιπρόσθετες ευθύνες και καθήκοντα, μεταξύ των οποίων και τη διανομή φυλλαδίων στα γύρω χωριά, την αναγραφή συνθημάτων και την παρακολούθηση πρακτόρων των Άγγλων.

Το 1958, όταν πολλοί Τούρκοι συγκεντρώθηκαν με την ανοχή των Βρετανών στη Λεύκα, ο Αρχηγός Γεώργιος Γρίβας Διγενής έδωσε οδηγίες στον τομεάρχη Κακοπετριάς – Γαλάτας για προετοιμασία αντιμετώπισης τυχόν δραστηριοτήτων τους. Μέσα σε αυτά τα πλαίσια ετοιμάστηκαν βόμβες επιτόπιας κατασκευής, με προορισμό την ενίσχυση των ομάδων της ΕΟΚΑ στα χωριά του τομέα. Τις βόμβες αυτές μετέφερε ο Ανδρέας Αβρααμίδης με το συναγωνιστή του Ανδρέα Έλληνα. Δυστυχώς, κατά την διαδρομή αυτές εξερράγησαν προκαλώντας το θάνατο του αγωνιστή.

Ο Ανδρέας Έλληνας θα αναφέρει σχετικά: «Τη νύχτα της 3ης Αυγούστου 1958 μεταφέρναμε 27 βόμβες από την Τεμβριά και συγκεκριμένα από ένα αυλάκι στην τοποθεσία «Μερσίνια», όταν έγινε η τρομερή έκρηξη. Τη στιγμή εκείνη τις κρατούσε ο Ανδρέας. Είδα το φίλο μου γονατιστό στο έδαφος, έτρεξα κοντά του και τον άγγιξα. Του μίλησα. Δεν μου απάντησε. Ήταν νεκρός. Ένα χαμόγελο ήταν ζωγραφισμένο στο πρόσωπό του. Κάτι λέγαμε και γελούσαμε την ώρα εκείνη. Πέθανε με το χαμόγελο στα χείλη και με το χαμόγελο τον στείλαμε στο καλό».

ΑΘΑΝΑΤΟΣ!