Ήταν 20 Ιουλίου το 1974, όταν ο Αττίλας εισέβαλε στην Κύπρο, βίασε, λεηλάτησε, σκότωσε, βασάνισε, εκδίωξε χιλιάδες ελληνικές οικογένειες από τις πατρογονικές τους εστίες και έκτοτε κατέχει δια της βίας των όπλων το 37% της Ελληνικής μας Κύπρου. Σήμερα συμπληρώνονται 34 χρόνια από την ημέρα που ο αρχισφαγέας των Ελλήνων της Κύπρου Ραούφ Ντενκτάς ανακήρυξε πραξικοπηματικά στην γη των προγόνων μας το ψευδοκράτος.

Η 15η Νοεμβρίου το 1983 αποτελεί μια μέρα Ντροπής και Αίσχους, που γράφτηκε με τα πιο μελανά γράμματα στην Ελληνική Ιστορία. Εν μία νυκτί ο Ντενκτάς, εκμεταλλευόμενος τις συγκυρίες και την ανυπαρξία της κυπριακής κυβέρνησης, ενίσχυσε τα φυλάκια της πράσινης γραμμής και καλώντας τους αποκαλούμενους βουλευτές του σε τραπέζι, ανακοίνωσε την απόφασή του για ανακήρυξη των κατεχομένων σε ανεξάρτητο κράτος. Με αυτό τον τρόπο, εδραιώθηκε το καθεστώς της κατοχής στην Κύπρο, κάνοντας το νησί μας δορυφόρο της Τουρκίας, εξυπηρετώντας τους γεοστρατηγικούς της στόχους.

Στα χαρτιά, με εξαίρεση την Τουρκία, το Πακιστάν και το Αζερμπαϊτζάν, καμία άλλη χώρα στον κόσμο δεν αναγνωρίζει το κατοχικό καθεστώς.  Στην ουσία όμως τα πραγματικά γεγονότα άλλα δείχνουν, καθώς η παρουσία του Μουσταφά στο Μοντ Πελεράν, στην Γενεύη, στο Κρανς Μοντάνα και πολλά άλλα διεθνή φόρα, υπό την ιδιότητα του Προέδρου ενός «Κράτους», καθιστούν τους διαχρονικούς χειρισμούς ολόκληρου του πολιτικού συστήματος προδοτικούς και συνάμα όλους αυτούς (κυβέρνηση και αντιπολίτευση) ένοχους για την έμμεση αναγνώριση της κατοχής στην Κύπρο.

Το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο ΔΕΝ ΞΕΧΝΑ την παράνομη ανακήρυξη του ψευδοκράτους και θα βρίσκεται και φέτος, όπως κάθε χρόνο, στο οδόφραγμα της ντροπής, απέναντι από τον κατακτητή διατρανώνοντας την φωνή της Εθνικής Αντίστασης. Στις 15 Νοεμβρίου, εκατοντάδες νέοι θα βρίσκονται για άλλη μια φορά ανάμεσα στις γραμμές του ΕΛΑΜ, στέλνοντας προς πάσα κατεύθυνση το μήνυμα πως υπάρχουν ακόμη στην Κύπρο νέοι που Αντιστέκονται και δεν συμβιβάζονται με καμία λύση Ομοσπονδίας.

ΚΥΠΡΟΣ – ΓΗ – ΕΛΛΗΝΙΚΗ

Πέτρος Αυγουστή
Μέτωπο Νεολαίας
Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.)