Δεν μας φτάνουν τα όσα έχουμε ανεχτεί όσον αφορά στην λαθρομετανάστευση τώρα θα έχουμε και λίστες παραπόνων. Όχι, δεν πρόκειται για κακόγουστο αστείο. Είναι πραγματικότητα και θα έχουμε να το λέμε ότι στην Κύπρο τελικά δεν τα έχουμε δει όλα.

Οι συνθήκες στο Κέντρο Υποδοχής Κοφίνου παρέμειναν, σε μεγάλο βαθμό, κάτω από τα επιθυμητά πρότυπα το 2016, σύμφωνα με την Επίτροπο Διοικήσεως και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Ελίζα Σαββίδου και τον Επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της Υπάτης Αρμοστείας Ηνωμένων Εθνών για τους Πρόσφυγες στην Κύπρο Damtew Dessalegne. Σύμφωνα με τα όσα λέχθησαν στα πλαίσια διερεύνησης καταγγελιών και της τακτικής παρακολούθησης των όσων διαδραματίζονται στο Κέντρο, έχουν διαπιστώσει, όπως αναφέρουν, ότι, λόγω και του υπερ-τριπλασιασμού του πληθυσμού του Κέντρου, οι συνθήκες υποδοχής και διαβίωσης σταδιακά επιδεινώνονται, δημιουργώντας κινδύνους για σοβαρά προβλήματα υγείας και ασφάλειας στους διαμένοντες.

Μάλιστα, μάλιστα!!! Ας έρθει κάποιος να μας πει και ποια είναι τα επιθυμητά πρότυπα για το 2016. Ξεχνούν ότι έχουμε να κάνουμε με λαθρομετανάστες. Μήπως θέλουν να τους εξηγήσουμε ακόμη μια φορά τον όρο Λαθρό-μετανάστης; Αυτός δηλαδή που εισέρχεται εντός του κράτους μας λαθραία, δηλαδή παράνομα. Και εμείς αυτούς τους παράνομους όχι μόνο τους κρατάμε, αλλά τους ταίζουμε, τους ντύνουμε, τους ποτίζουμε και τώρα σύμφωνα με την Επίτροπο θα πρέπει να ακούσουμε και τα παράπονά τους από πάνω. Αντί να αντιληφθούν το μέγεθος του προβλήματος με τον υπετριπλασιασμό των μεταναστών στο νησί μας, θα βγουν και από πάνω;

Να δούμε πότε επιτέλους αυτή η Κυβέρνηση θα σοβαρευτεί και πότε θα λειτουργήσει υπερ των Ελληνοκυπρίων.