Το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.) υπερψήφισε σήμερα τον προϋπολογισμό της Αρχής Λιμένων Κύπρου, γιατί για μας η Αρχή Λιμένων είναι ένας από τους σημαντικότερους οργανισμούς του κράτους, για τους οποίους είμαστε αντίθετοι να ιδιωτικοποιηθούν.

Τα λιμάνια αποτελούν στρατηγικής σημασίας υποδομές, για την Κυπριακή οικονομία αλλά και κατ’ επέκταση για το ίδιο το κράτος, γι’ αυτό πιστεύουμε ότι πρέπει να παραμείνουν σε κρατικά χέρια. Παράλληλα πιστεύουμε ότι ελλοχεύουν τεράστιοι κίνδυνοι με την ιδιωτικοποίηση τους, που αφορούν την Εθνική ασφάλεια της πατρίδας μας.

Σε τοποθέτηση του ο Βουλευτής Αμμοχώστου, Λίνος Παπαγιάννης, κατά την ψήφιση του προϋπολογισμού αλλά και των τροπολογιών, τόνισε ότι το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.) θα ψηφίσει τις τροπολογίες του ΑΚΕΛ και των Οικολόγων, γιατί ως Κίνημα θέτουμε σε προτεραιότητα το κοινό συλλογικό συμφέρον, πέρα από τις οποιεσδήποτε μικροκομματικές σκοπιμότητες.

Επί της ευκαιρίας υπενθύμισε ότι παρόμοιες προτάσεις κατατέθηκαν κατά το παρελθόν και από το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.), οι οποίες όμως καταψηφίστηκαν από το ΑΚΕΛ, το οποίο έθετε διάφορες ψευτοδικαιολογίες και προσκόμματα. Αυτή είναι η διαφορά, διευκρίνισε, κάποιοι θέτουν το Εθνικό και Κοινωνικό συμφέρων υπεράνω όλων και κάποιοι άλλοι το κομματικό.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι τις τροπολογίες καταψήφισαν ο ΔΗΣΥ και η ΕΔΕΚ, οι οποίες προνοούσαν, αποκοπές επιδομάτων, τηλεφώνων, φιλοξενίας και άλλες αμοιβές υψηλόμισθων.