Εξετάστηκε σήμερα στην επιτροπή νομικών της Βουλής των Αντιπροσώπων η κάρτα φιλάθλου και γενικότερα το ζήτημα της βίας στα γήπεδα. Η θέση του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.), που μάλιστα είναι η ΜΟΝΑΔΙΚΗ πρόταση που έχει κατατεθεί προς αυτή την κατεύθυνση, είναι η κατάργηση της κάρτας φιλάθλου, ούτε κάποια ενδιάμεση λύση, ούτε οτιδήποτε άλλο που να μην είναι ξεκάθαρο.

Δεν υπάρχει καμία άλλη κατατεθειμένη πρόταση για κατάργηση της κάρτας φιλάθλου και αυτό το λέω για όσους προσπαθούν με ψεύτικες δηλώσεις να κερδίσουν πολιτικά οφέλη.

Αυτό που για ακόμη μια φορά έχει ακουστεί στην επιτροπή είναι ότι ο Υπουργός θεωρεί αυτό το μέτρο επιτυχημένο, ενώ προσπάθησε να χρησιμοποιήσει συγκεκριμένες στατιστικές για να τεκμηριώσει αυτό που ισχυρίζεται, αλλά ως Κίνημα επιμένουμε ότι σε καμία περίπτωση ούτε ο σκοπός ήταν σωστός, ούτε η φιλοσοφία ήταν σωστή, αλλά πρωτίστως έχει δημιουργηθεί για ακόμη μια φορά η λογική του να αφαιρέσουμε το δικαίωμα του κόσμου από το να πάει στα γήπεδα, δήθεν για να μην υπάρχει βία στα γήπεδα.

Αντί λοιπόν να εφαρμοστούν τα μέτρα που θα έπρεπε για να αντιμετωπιστεί η βία στα γήπεδα, κάποιοι αποφάσισαν με την εφαρμογή ημίμετρων να απομακρύνουν τόσες μεγάλες μάζες οπαδών από τα γήπεδα.

Να πούμε ότι τα παραδείγματα μετά την εφαρμογή της κάρτας, όπου σε διάφορα γήπεδα υπήρχαν περιστατικά που θα μπορούσε να δείξει η κυβέρνηση κατά πόσο θα εφάρμοζε αυτή την πολιτική, όμως δεν το έχει πράξει και ούτε έχει καταφέρει να το πράξει.

Οπότε, ως Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.) θεωρούμε ότι αυτό το μέτρο είναι ΑΠΟΤΥΧΗΜΕΝΟ και πρέπει η πρόταση του ΕΛΑΜ να προωθηθεί και να εφαρμοστεί.

*Δηλώσεις στα ΜΜΕ*

Λίνος Παπαγιάννης
Βουλευτής Αμμοχώστου
Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.)