Στη σημερινή Συνεδρίαση της Ολομέλειας της Βουλής συζητήθηκε ο προϋπολογισμός του Ανοικτού πανεπιστήμιου Κύπρου και ο προϋπολογισμός του Τεχνολογικού Πανεπιστήμιου Κύπρου (ΤΕΠΑΚ).

Στα νομοσχέδια αυτά κατατέθηκαν τροπολογίες εκ μέρους του ΕΛΑΜ και των Οικολόγων που αφορούσαν αποκοπή μέρους των επιδομάτων φιλοξενίας, «ευθύνης» και τηλεφώνου από τον Πρύτανη και τους Αντιπρυτάνεις των Πανεπιστημίων αυτών.

Η σημαντικότερη από αυτές κατατέθηκε από το ΕΛΑΜ και αφορούσε την δέσμευση ολόκληρου του κονδυλίου ύψους 3.000.000 ευρώ για την ενοικίαση  χώρων από το ΤΕΠΑΚ. Ο Πρόεδρος του ΕΛΑΜ Χρίστος Χρίστου, κατά την τοποθέτησή του δήλωσε ότι υπάρχουν καταγγελίες για κακοδιαχείριση και σπατάλη δημοσίου χρήματος εκ μέρους της Διοίκησης του ΤΕΠΑΚ, οι οποίες πρέπει να εξεταστούν και να αποδοθούν οι όποιες ευθύνες. Η υπερψήφιση της τροπολογίας του ΕΛΑΜ θα επέτρεπε στην Επιτροπή Παιδείας να ελέγχει που και γιατί ξοδεύονται τα χρήματα αυτά, καταπολεμώντας έτσι τη διαφθορά. Να υπενθυμίσουμε ότι σε παλαιότερα δημοσιεύματα αναφέρθηκε η πιθανή εμπλοκή πολιτικών προσώπων γύρω από διασπάθιση δημόσιου χρήματος του ΤΕΠΑΚ.

Ούτε ένα κόμμα, ούτε ένας βουλευτής δεν ψήφισε τις τροπολογίες του ΕΛΑΜ. Αντιθέτως, με ψήφους των βουλευτών του ΕΛΑΜ πέρασε τροπολογία για την αποκοπή του επιδόματος ευθύνης του Πρύτανη και των Αντιπρυτάνεων του ΤΕΠΑΚ.

Με την στάση τους, οι βουλευτές των υπολοίπων κομμάτων στήριξαν την διαπλοκή και την διαφθορά, κλείνοντας τα μάτια στις καταγγελίες γύρω από την σπατάλη χρημάτων στο ΤΕΠΑΚ.