Στην τοποθέτηση του ο Πρόεδρος του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.) σε σχέση με την ψήφιση του προϋπολογισμού του Οργανισμού Νεολαίας, ανέφερε ότι ενώ ο συγκεριμένος οργανισμός θα έπρεπε να στήριζε όλες τις προσπάθειες των νέων και των οργανωμένων συνόλων νέων ανθρώπων, εν τούτοις λειτουργεί με εξαιρέσεις και αποκλεισμούς.

Πιο συγκεκριμένα, ο Οργανισμός Νεολαίας αρνήθηκε επανελλειμένα στο Μέτωπο Νεολαίας του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου την οποιαδήποτε συμμετοχή του σε πρόγραμμα του οργανισμού με την δικαιολογία από το διοικητικό συμβούλιο ότι οι πολιτικές θέσεις που εκφράζει η Νεολαία του ΕΛΑΜ είναι ρατσιστικές.

Αυτό γίνεται απόλυτα κατανοητό αν κρίνουμε ότι ο συγκεκριμένος οργανισμός ελέγχεται από την κομματοκρατία και οι διορισμοί γίνονται από το Υπουργικό Συμβούλιο και τα κόμματα.

Σε σχετική συνεδρίαση στην Επιτροπή Θεσμών, στην οποία είχε προσκληθεί ο Οργανισμός Νεολαίας ο ίδιος ο Πρόεδρος του ανέφερε ότι το διοικητικό συμβούλιο αποτελείτε από 7 άτομα, τα τρια διορίζονται από κόμματα που έχουν κοινοβουλευτικές ομάδες, δηλαδή από ΔΗΣΥ, ΑΚΕΛ και ΔΗΚΟ, αλλά όπως ανέφερε στην συνέχεια και τα υπόλοιπα άτομα είναι διορισμένα από τα κόμματα, συγκεκριμένα δύο από τον ΔΗΣΥ και ένα από την ΕΔΕΚ.

Φαίνεται ξεκάθαρα γιατί ο συγκεκριμένος οργανισμός δεν έχει δώσει το δικαίωμα στο Μέτωπο Νεολαίας να συμμετέχει. Τα ποσά τα οποία διατίθενται κάθε χρόνο στις κομματικές νεολαίες τα οποία έχουμε ζητήσει να μας αποστείλουν αναλυτικά από τον περασμένο Νοέμβριο,  δεν το έχει πράξει.

Τα πιο πάνω και πολλά άλλα, είναι η αιτία που καταψηφίσαμε τον προϋπολογισμό.