Πράματα και θάματα κατατέθηκαν σήμερα ενώπιον της Επιτροπής Δημογραφικού και Μεταναστευτικού της βουλής της οποίας προεδρεύει ο βουλευτής του ΕΛΑΜ Αμμοχώστου Λίνος Παπαγιάννης.

Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία της Σχολικής Εφορείας Λευκωσίας, σε νηπιαγωγεία της πρωτεύουσας δεν φοιτά κανείς Κύπριος μαθητής σε αντίθεση με 33, 45, 56 και 72 παιδιά μεταναστών (ο Λίνος Παπαγιάννης δεν αναφέρθηκε ονομαστικά σε ποια συγκεκριμένα σχολεία και σε ποιες τάξεις).

Στην Μέση εκπαίδευση παρουσιάζεται το φαινόμενο μέσα σε τάξεις να φοιτούν πολύ περισσότερα παιδιά μεταναστών από Κύπριους!

Αυτή η εικόνα παρουσιάζεται στο 80% των σχολείων της Λευκωσίας!

Αυτά ανέφερε μεταξύ άλλων ο Πρόεδρος της Επιτροπής Λίνος Παπαγιάννης αμέσως μετά την συνεδρία, καλώντας τη νέα Κυβέρνηση και τα αρμόδια Υπουργεία και υπηρεσίες να λάβουν άμεσα μέτρα και να υιοθετήσουν αυστηρή και αποτελεσματική μεταναστευτική πολιτική αλλά και να μελετήσουν πάραυτα σχέδια ενσωμάτωσης παιδιών σε σχολεία που δεν βρίσκονται βέβαια στην Κύπρο παράνομα.

Ο Πρόεδρος της Επιτροπής υπενθύμισε ότι στις 25 του μήνα (Απριλίου) θα παρευρεθούν στην Επιτροπή 5 Υπουργοί που εμπλέκονται με το όλο θέμα.

Στο βίντεο της ανάρτησης όλες οι δηλώσεις του Λίνου Παπαγιάννη.