Σημαντικό ζήτημα αποτελεί στα κατεχόμενα η επιβολή φορολογίας στην ακίνητη περιουσία, μέσω της οποίας θα ενισχυθεί το ταμείο της «επιτροπής ακινήτων περιουσιών».

Η τουρκοκυπριακή εφημερίδα Κίπρις αναφέρει μάλιστα και την δήλωση του «προέδρου» του δήθεν Κόμματος Σοσιαλιστικής Δημοκρατίας, Τζεμάλ Οζγιγίτ, ο οποίος σημείωσε ότι «η Τουρκία έδωσε κάποια χρήματα αμέσως μετά τη σύσταση της «επιτροπής» και «τουρκοποιήθηκαν» κάποιες ελληνοκυπριακές περιουσίες».

Οι Τούρκοι για ακόμα μια φορά είναι σαφείς και παρουσιάζουν ξεκάθαρα τους στόχους τους, που είναι η πλήρης «τουρκοποίηση» των κατεχομένων, εκμεταλλευόμενοι την απραξία των εκάστοτε Κυβερνήσεων, που άφησαν την Κυπριακή Δημοκρατία και κατ’ επέκταση τους Έλληνες της Κύπρου, έρμαιο στις τουρκικές επιδιώξεις.

Το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.) εδώ και χρόνια έχει καταθέσει στο Εθνικό Συμβούλιο συγκεκριμένες εισηγήσεις για αποτροπή του ξεπουλήματος των περιουσιών στα κατεχόμενα, αλλά δυστυχώς η συγκεκριμένη πρόταση δεν έχει αξιοποιηθεί!

Με αφορμή την εγκληματική ολιγωρία που παρατηρείται, το Κίνημά μας απευθύνει δημόσια το ερώτημα, κατά πόσο κάποιοι έχουν συμβιβαστεί με τα τετελεσμένα που θέλει να επιβάλει με την βία η Τουρκία, γι’ αυτό επιτρέπουν το ξεπούλημα των κατεχομένων; Αυτό εξηγεί και την εμμονή τους στην Διζωνική Δικοινοτική Ομοσπονδία και την κατάθεση χαρτών στην Ελβετία, μέσω των οποίων μετατρέπουν το βόρειο κομμάτι της Κύπρου εσαεί τουρκικό.

*Δηλώσεις ΜΜΕ*

Γεάδης Γεάδη
Εκπρόσωπος Τύπου
Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.)