Το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.) απορρίπτει κάθετα και ξεκάθαρα την πρόταση Μουσταφά, καθώς δεν νοείται να διαμοιραστεί Φυσικό Αέριο ανάμεσα σε κοινότητες, γειτονιές, χωριά ή ψευδοκράτη. Όπως η ΑΟΖ, έτσι και το Φυσικό Αέριο, ανήκει ΜΟΝΟ στο νόμιμο Κράτος και επωφελούνται ανάλογα όλοι οι πολίτες του.

Οι πολιτικές της ηττοπάθειας, του συμβιβασμού και του κατευνασμού, που ακολουθούσαν διαχρονικά οι εκάστοτε Κυβερνήσεις, με την σύμφωνο γνώμη των υπολοίπων κομμάτων, φαίνεται εκ του αποτελέσματος ότι έχει αποτύχει παταγωδώς.

Το εσφαλμένο πλαίσιο συνομιλιών στην βάση της Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας, οδηγεί συνεχώς στην διαπραγμάτευση για διαμοιρασμό της Προεδρίας, της εξουσίας, της δημόσιας υπηρεσίας και εκ της φύσεώς της, στον διαμοιρασμό του εδάφους. Ως εκ τούτου, είχε ως φυσικό επακόλουθο, να οδηγηθούμε στις σημερινές τουρκικές αξιώσεις για διαμοιρασμό και του Φυσικού Αερίου.

Τα πιο πάνω κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου ότι πρέπει επιτέλους να απεγκλωβιστούμε από τις εσφαλμένες πολιτικές του παρελθόντος.

*Δηλώσεις ΜΜΕ*

Γεάδης Γεάδη
Εκπρόσωπος Τύπου
Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.)