Δεκαπεντάχρονος τουρκοκύπριος συνελήφθη στην Λεμεσό σε σχέση με την υπόθεση ληστείας εναντίον 13χρονης και 15χρονης, η οποία σημειώθηκε έξω από το Φυτίδειο Αθλητικό Κέντρο ΓΣΟ. Εναντίον δεύτερου ανήλικου εξασφαλίστηκε ένταλμα σύλληψης και καταζητείται.

Όπως δήλωσε ο Αναπληρωτής Εκπρόσωπος της ΑΔΕ Λεμεσού, Μαρίνος Βασιλείου, “ήταν γύρω στις 18:40 το απόγευμα όταν τα δυο αυτά πρόσωπα προσέγγισαν δυο ανήλικες κοπέλες και ζητούσαν τις τσάντες τους και ό,τι πολύτιμο είχαν στην κατοχή τους”.

“Ο ένας εξ αυτών απείλησε τη μια κοπέλα με μαχαίρι και κατάφερε να της πάρει την τσάντα, αλλά αυτές αντέδρασαν, τους καταδίωξαν, με αποτέλεσμα να πέσει το κινητό τηλέφωνο ενός από των δραστών”.

Ο 15χρονος Τ/κ, που έχει απασχολήσει επανειλημμένα την Αστυνομία, εντοπίστηκε από μηχανοκίνητη περιπολία και συνελήφθη, ενώ προέβη σε θεληματική κατάθεση. Οι ανακριτές της υπόθεσης εξασφάλισαν τα στοιχεία και του δεύτερου δράστη, εναντίον του οποίου εκκρεμεί ένταλμα σύλληψης.

Το δικαστήριο διέταξε την επταήμερη κράτηση του 15χρονου, σε σχέση με αδικήματα που αφορούν συνωμοσία προς διάπραξη κακουργήματος, ληστεία και μαχαιροφορία.

Δεν είδαμε με αυτή την υπόθεση να σκίζουν τα ιμάτιά τους, όλοι οι αντιρατσιστές και επαναπροσεγγιστές που καθημερινά ψάχνουν την παραμικρή αφορμή για να υπερασπιστούν τα δήθεν συμφέροντα των τουρκοκυπρίων.

Πριν ενάμιση χρόνο σύσσωμος ο πολιτικός κόσμος της χώρας και οι χρηματοδοτούμενες ΜΚΟ καταδίκαζαν με ανακοινώσεις και δηλώσεις στα τηλεοπτικά πάνελ κάποιους μαθητές, που υπό την έντονη φόρτιση της ημέρας καταδίκης του ψευδοκράτους έριξαν δυο πέτρες κατά αυτοκινήτων με πινακίδες του ψευδοκράτους. Που είναι όλοι αυτοί τώρα να καταδικάσουν με την ίδια ένταση τον τουρκοκύπριο μαχαιροβγάλτη που επιτέθηκε σε 13χρονο και 15χρονο κορίτσι στην καρδιά της Λεμεσού;

Το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.) για πολλοστή φορά κρούει τον κώδωνα του κινδύνου  για τις παραβατικές συμπεριφορές τουρκοκυπρίων που επί καθημερινής βάσεως εγκληματούν ενάντια σε συμπολίτες μας. Παράλληλα αναρωτιόμαστε πόσα αντίστοιχα περιστατικά θα αντιμετωπίζουμε σε περίπτωση «λύσης» στην βάση της ΔΔΟ.