Ακούσαμε και θα ακούσουμε ακόμα πολλά μέχρι τις Προεδρικές εκλογές της 5ης Φεβρουαρίου 2023. Να μην κωφεύουμε.

Γενικά το τάγμα της «μάσας» και της ξεδιαντροπιάς έχει ξεφύγει, και όσοι αποκαλούν ήρωες του Εθνικοαπελευθερωτικού μας αγώνα 1955 – 59 ως ανάξιους κάθε τιμής κόβοντας παράλληλα στην βουλή κονδύλια για μουσεία της ΕΟΚΑ, συντήρηση μνημείων του αγώνα, ακόμα και στα φυλακισμένα μνήματα, είναι αυτοί που ανάξιοι για οτιδήποτε, κυκλοφορούν με τα πανάκριβα αυτοκίνητα τους αισθανόμενοι ως σημαντικοί της κυπριακής κοινωνίας, μεταβαίνοντας στα κατεχόμενα για ψαράκι με τον κατακτητή ή ακόμη και για εμπορικές συναλλαγές με τον τούρκο εισβολέα.

Ζούμε σε εποχές παράλογα τραγικές και τραγικά παράλογες.

Είναι οι ίδιοι που θεωρούν «πρόοδο» το να αντικαταστήσουμε τον όρο μητέρα και πατέρας με το γονέας 1 και γονέας 2, είναι οι ίδιοι που επιδεικνύουν ιδιαίτερη δήθεν ευαισθησία για τα δικαιώματα παράνομων μεταναστών αδιαφορώντας πλήρως για τα δικαιώματα των συμπατριωτών μας και των Ελλήνων της Κύπρου, είναι οι ίδιοι που μετατρέπουν παιδικές παραστάσεις σε μαθήματα ομοφυλοφιλίας.

Είναι οι ίδιοι που φορούσαν κουκούλες το ’55 και πρόδωσαν τους αγωνιστές της ΕΟΚΑ, είναι οι ίδιοι που συνεχίζουν να λένε πως δεν είμαστε Έλληνες, διακατέχονται από αθεϊσμό και τους φταίει κάθε μορφή και κάθε έννοια οικογένειας.

Ας μην τρελαθούμε. Η συντριπτική πλειοψηφία των συμπατριωτών μας είμαι βέβαιος ότι βλέπει και αναγνωρίζει όσα περιγράφω. Δεν είναι υπερβολές. Είναι όλα όσα βιώνουμε τους τελευταίους μήνες.

Η λύση μία: ο κυρίαρχος λαός πρέπει να επαγρυπνεί, να διαμαρτύρεται, και ενόψει προεδρικών να μετατρέψει την διαφωνία του με ψήφο στον ΜΟΝΟ που τα λέει καθαρά και ξάστερα και τα αποκαλύπτει: στον Χρίστο Χρίστου, τον Πρόεδρο του ΕΛΑΜ.

Αν ο Ελληνισμός της Κύπρου επιβίωσε εδώ και χιλιάδες χρόνια οφείλεται στο γεγονός ότι διατηρήσαμε ήθη, αρχές και αξίες. Την Ελληνικότητα μας, τον Πολιτισμό μας, την Θρησκεία μας. Ας μην αποτελέσουμε τους πρώτους που θα επιτρέψουν να διαλυθούν όλα. Οι καιροί είναι πολύ πονηροί. Μόνα μας «όπλα» ο αγώνας και η αντίσταση, εναντίον της νέας δήθεν τάξης πραγμάτων. Σκεφτείτε το σοβαρά: έχουμε ευθύνη, όλοι αυτοί ευελπιστούν στην αδιαφορία μας.

Δημήτρης Σούγλης

Δημοσιογράφος – Διευθυντής Γραφείου Τύπου ΕΛΑΜ