Η συμφωνηθείσα πρόταση μεταξύ Αναστασιάδη και Μουσταφά κατά την οποία δεν θα κάνουν δηλώσεις, τηρώντας σιγή ιχθύος, αφήνοντας τον λαό ανενημέρωτο για το τι συμβαίνει στο Κυπριακό, μας προκαλεί έντονη δυσφορία και εύλογα μας γεννώνται υποψίες, με αφορμή την επανέναρξη των εντατικών διαπραγματεύσεων εν όψει μάλιστα και της κοινής δήλωσης που θα πραγματοποιηθεί την 14η Σεπτεμβρίου. Το μόνο που θα πετύχει αφήνοντας τον λαό στο σκοτάδι, είναι να μην ακούγονται οι προκλητικές και παράλογες απαιτήσεις των κατακτητών.

Ως Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.) τονίζουμε ότι ο λαός έχει δικαίωμα να γνωρίζει για το συμβαίνει και τι διαπραγματεύεται ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας στο Κυπριακό. Παράλληλα απαιτούμε ενημέρωση, για τις τύχες του Εθνικού μας ζητήματος. Δεν είναι προσωπική υπόθεση του Προέδρου, της οποίας την τύχη θα πάρει πάνω του.

Ζητούμε όπως άμεσα συσταθεί το Εθνικό Συμβούλιο, καθώς είναι αδιανόητο να υπάρχει προγραμματισμένη συνεδρία μετά που θα εξαγγελθεί το νέο κοινό ανακοινωθέν, την ίδια στιγμή που σε διάστημα μόλις μια εβδομάδας ο Ακκιντζί ενημερώνει τα κόμματα των κατεχομένων. Αίτημα μας το Εθνικό Συμβούλιο να προηγηθεί της κοινής δήλωσης και όχι το αντίθετο.

Γραφείο Τύπου

Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.)