Τι προηγήθηκε:

Όλα άρχισαν με την απαράδεκτη θέση του κ. Σιζόπουλου, να μην συμμετέχει στην επιτροπή άμυνας της βουλής ο Πρόεδρος του Ε.ΛΑ.Μ. Χρίστος Χρίστου (της οποίας ο κ. Σιζόπουλος αδικαιολογήτως προεδρεύει). Ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ, εξακολουθώντας να αγνοεί τόσο το μήνυμα που έστειλε ο λαός στις βουλευτικές εκλογές της 30ης Μαίου 2021, όσο και το μήνυμα που του έστειλαν οι ίδιοι και αγνοί ψηφοφόροι της ΕΔΕΚ, ανέτρεξε για μία ακόμη φορά σε ανυπόστατους ισχυρισμούς, συνεχίζοντας να συντηρεί την διχόνοια ανάμεσα στους πολίτες και να προσπαθεί να σπιλώσει το όνομα του Προέδρου του Ε.ΛΑ.Μ.

Το Ε.ΛΑ.Μ είχε εκφράσει τις εντονότατες ανησυχίες του (και εξακολουθεί να τις εκφράζει), για την συμμετοχή Βουλευτών της ΕΔΕΚ στην Επιτροπή Άμυνας, ενός κόμματος που είχε άριστη σχέση με τον Άκη Τσοχατζόπουλο, Υπουργό Άμυνας του ΠΑΣΟΚ, «αδελφό» κόμμα της ΕΔΕΚ και άτομο που έχει καταδικαστεί για σκάνδαλα εκατομμυρίων, με διασπάθιση δημοσίου χρήματος για αγορές οπλικών συστημάτων σε Ελλάδα και Κύπρο.

Το ΕΛΑΜ δικαιούται συμμετοχή στην Επιτροπή Άμυνας – Η ΕΔΕΚ ΟΧΙ

 

Ένοχος να απαντήσει στην λάσπη που εξαπέλυσε και στις ευθύνες που βαραίνουν το κόμμα του, ο κ. Σιζόπουλος φαίνεται πως τελικά αρέσκεται να «πολιτεύεται»  κατ’ εικόνα και καθ΄ ομοίωση του ΑΚΕΛ. Έχει αποφασίσει, μειώνοντας την αυτονομία του κόμματος του, να συνεχίσει την πολιτική του «καριέρα» ως δεκανίκι του ΑΚΕΛ. Άφησε επιπλέον αναπάντητο το ερώτημα που του απευθύναμε: Είχε σχέση η ΕΔΕΚ με το δικτατορικό καθεστώς του Καντάφι, την εταιρία CyproLibya και τις ύποπτες συναλλαγές της;

Δεκανίκι του ΑΚΕΛ η ΕΔΕΚ – Δεν απαντά για Καντάφι & Τζοχατζόπουλο

Η σημερινή εξέλιξη:

Νίκη της Δημοκρατίας – ήττα του λαϊκισμού / απορρίφθηκε το αίτημα Σιζόπουλου

Επειδή όμως ζούμε σε Δημοκρατία όπου δεν έχουν θέση ετσιθελικές και αλλοπρόσαλλες τοποθετήσεις, όπως αυτή του κ. Σιζόπουλου, το θέμα συζητήθηκε στη σημερινή σύσκεψη των αρχηγών ή εκπροσώπων των κομμάτων, κατά την οποία πλειοψηφικά επιβεβαιώθηκε η σύνθεση των κοινοβουλευτικών επιτροπών στη βάση της σχετικής απόφασης της Επιτροπής Επιλογής.

Όπως αναφέρθηκε στη συνεδρία, η σύνθεση της επιτροπής Άμυνας συμφωνήθηκε στην Επιτροπή Επιλογής και επικυρώθηκε από την Ολομέλεια. Αν υπάρχει άλλο θέμα δεοντολογίας ή ενδεχόμενης παρανομίας για κάποιους Βουλευτές, τότε υπάρχει άλλη διαδικασία, η οποία θα πρέπει να ακολουθηθεί, ενώ παράλληλα δεν υπάρχει νομικό υπόβαθρο αποκλεισμού οποιουδήποτε βουλευτή και δεν μπορεί  κάθε φορά που υπάρχει κάποια διαφωνία, να ανατρέπονται συμφωνημένες αποφάσεις.

Μετά το πέρας της συνεδρίασης ο Πρόεδρος της Παράταξής μας, Χρίστος Χρίστου, προχώρησε σε δηλώσεις στα ΜΜΕ, τις οποίες μπορείτε να δείτε πιο κάτω.

Ακολούθως το Γραφείο Τύπου του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.) εξέδωσε σχετικό δελτίο τύπου, όπου μεταξύ άλλων αναφέρει «η Δημοκρατία νίκησε και ο λαϊκισμός δέχθηκε χαστούκι και ανείπωτη ήττα», ενώ κλείνοντας καλέσαμε τον κ. Σιζόπουλο να απολογηθεί και δηλώσαμε ως υπεύθυνη πολιτική δύναμη ότι «δεν θα ασχοληθούμε με μικροπρέπειες, ακολουθώντας τον κ. Σιζόπουλο στην πολιτική του κατρακύλα.»

Νίκη της δημοκρατίας – Ήττα του λαϊκισμού / Απορρίφθηκε το αίτημα Σιζόπουλου