Είναι ξεκάθαρο ότι ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ επιδιώκει να δημιουργήσει εντυπώσεις, προσπαθώντας να ανακτήσει το χαμένο έδαφος από τις Βουλευτικές εκλογές και την απώλεια της 4ης θέσης από το ΕΛΑΜ.

Στο δια ταύτα, δεν υπάρχουν νομικοί ή δεοντολογικοί λόγοι για την εξαίρεση Βουλευτή από συγκεκριμένη επιτροπή, πόσο μάλλον Προέδρου Κοινοβουλευτικού Κόμματος, ως εκ τούτου το αίτημα του κ. Σιζόπουλου είναι άνευ αντικειμένου και δεν έχει καμία εξουσιοδότηση να εξαιρέσει τον οποιονδήποτε από την επιτροπή Άμυνας. Πόσο μάλλον, του κ. Χρίστου που έχει καταθέσει ενώπιον της Ολομέλειας της Βουλής των Αντιπροσώπων τα ιατρικά πιστοποιητικά νόμιμης απαλλαγής του Υπουργείου Άμυνας από τις τάξεις της Εθνικής Φρουράς,

Πέραν τούτου, αν αποφασιστεί να υπάρξουν κριτήρια για την Επιτροπή Άμυνας, τότε αντιστοίχως θα πρέπει να υπάρξουν κριτήρια για όλες τις κοινοβουλευτικές επιτροπές.

Την ίδια στιγμή, να εκφράσουμε και εμείς τις εντονότατες μας ανησυχίες για την συμμετοχή Βουλευτών της ΕΔΕΚ στην Επιτροπή Άμυνας, ενός κόμματος που είχε άριστη σχέση με τον Άκη Τσοχατζόπουλο, Υπουργό Άμυνας του ΠΑΣΟΚ, «αδελφό» κόμμα της ΕΔΕΚ και άτομο που είχε καταδικαστεί για σκάνδαλα εκατομμυρίων, με διασπάθιση δημοσίου χρήματος για αγορές οπλικών συστημάτων σε Ελλάδα και Κύπρο.

Κλείνοντας, θέτουμε τον κ. Σιζόπουλο ενώπιον των ευθυνών του αν δεν προχωρήσει το συντομότερο σε συνεδρία της συγκεκριμένης επιτροπής, καθώς θα έχει την απόλυτη ευθύνη για σημαντικά ζητήματα που εκκρεμούν στον τομέα της άμυνας.

Γραφείο Τύπου
Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.)