Το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.) τίμησε την μνήμη του μαθητή και αγωνιστή της ΕΟΚΑ Ευαγόρα Παλληκαρίδη σε μια όμορφη εκδήλωση το βράδυ της Τετάρτης στην Πάφο, υπό έντονη βροχόπτωση.

Οι συναγωνιστές πορεύτηκαν στους κεντρικότερους δρόμους της πόλης, δονώντας την ατμόσφαιρα με τα Εθνικιστικά και αντιομοσπονδιακά συνθήματα, στέλνοντας προς πάσα κατεύθυνση το μήνυμα πως το ΕΛΑΜ είναι παρών και έτοιμο για αγώνα.

Η λιτή εκδήλωση μπροστά στο άγαλμα του ήρωα, που παρουσίαζε η συναγωνίστρια Αλίκη Δημητρίου, ξεκίνησε με την απαγγελία ποιημάτων του Ευαγόρα από μαθητές.

Εν συνεχεία, εκ μέρους του Μετώπου Νεολαίας, τον λόγο έλαβε ο συναγωνιστής Σωτήρης Παπακυριακού, ο οποίος υπογράμμισε ότι το ο Παλληκαρίδης αποτελεί πρότυπο αγώνα για τους νέους του Μετώπου Νεολαίας, ο οποίος αγωνίζεται για τα ιδανικά της φυλής μας.

Ακολούθως, ο Α’ Αντιπρόεδρος του Κινήματος Μάριος Βασιλείου υπογράμμισε ότι η θυσία του Ευαγόρα μας φωτίζει τον δρόμο για να αγωνιστούμε για την Απελευθέρωση της πατρίδας μας από την τουρκική κατοχή, ενώ μας δίνει δύναμη να συνεχίσουμε απτόητοι μέχρι τη τελική νίκη, ενάντια στη λάσπη που δεχόμαστε από ολόκληρο το πολιτικό κατεστημένο.

Τελευταίος ομιλητής, ο Επαρχιακός Πάφου και Αναπληρωτής Πρόεδρος του Κινήματος Πέτρος Κουντουρέσιης, ο οποίος τόνισε ότι ο Ευαγόρας μας δίδαξε πως δεν πρέπει να κάνουμε ούτε βήμα πίσω από τις αρχές και τις αξίες μας, που σε μια εποχή όπου όλοι προσκύνησαν, έχουμε χρέος να μείνουμε αγέρωχοι, πιστοί στο όραμα του Ευαγόρα για μια Κύπρο Ελεύθερη και Ελληνική.

Εν συνεχεία, ο Πρόεδρος του ΕΛΑΜ Χρίστος Χρίστου τίμησε την οικογένεια του 16χρονου ήρωα της ΕΟΚΑ Γεώργιου Μιχαήλ, ο οποίος στις 13 Μαρτίου 1956 άφησε τη τελευταία του πνοή μετά από πυρά που δέχτηκε από βρετανούς στρατιώτες.

Παράλληλα, στο άγαλμα του Παλληκαρίδη κατέθεσαν δάφνινο στεφάνι προς τιμή του, ο Πρόεδρος του Κινήματος Χρίστου Χρίστου και ο Πρόεδρος του Μετώπου Νεολαίας Λίνος Χατζηγεωργίου.

Η Εκδήλωση ολοκληρώθηκε με τον Εθνικό Ύμνο και τους ΕΛΑΜίτες να δίνουν όρκο αγώνα για μια Κύπρο Ελεύθερη και Ελληνική, ενάντια στο σάπιο πολιτικό κατεστημένο που με διάφορες μεθοδεύσεις προσπαθεί να πολεμήσει το Κίνημά μας.