Ο Πρόεδρος του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.) Χρίστος Χρίστου απαντά, δημόσια, από το βήμα της επίσημης παρουσίασης των υποψηφίων Ευρωβουλευτών του Κινήματος, στη λάσπη που ρίχνει τις τελευταίες μέρες ένα ολόκληρο κατεστημένο κατά του ΕΛΑΜ, υπό τον φόβο και τον πανικό της ραγδαίας ανόδου του Κινήματος. Ακολουθεί αυτούσια η απάντηση του κ. Χρίστου:

Θα ήθελα να κάνω μία ειδική αναφορά στα όσα εσείς ακούτε αυτές τις μέρες. Κάποιοι, λοιπόν, και όταν λέω κάποιοι, εννοώ κάποιοι κομματικοί σχηματισμοί, που έχουν πανικοβληθεί από την άνοδο του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.), έχουν φροντίσει, εξαγοράζοντας συνειδήσεις, μεμονωμένους δημοσιογράφους και πληρωμένους κονδυλοφόρους, να διαδώσουν φήμες.

Κατηγορείται λοιπόν σήμερα το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.) για φυγοστρατία. Χτυπούν εμένα προσωπικά, θέλοντας να με πλήξουν, λέγοντας ότι δεν έχω υπηρετήσει την πατρίδα. Τους έβλεπα, τους παρακολουθούσα και τους περίμενα, για να απαντήσω απόψε, δημόσια, από αυτό το βήμα, σεβόμενος όλους τους πολίτες της Κύπρου και σεβόμενος τον κάθε ΕΛΑΜίτη. Εγώ, σε αντίθεση με αυτούς, δεν θα είχα ποτέ το θράσος να ηγούμουν ενός πατριωτικού κινήματος, εάν ο ίδιος δεν πίστευα στην ιδέα των Ενόπλων Δυνάμεων.

Είχα την ατυχία, για σοβαρούς λόγους υγείας, στην ηλικία των 15 και των 18 ετών, να υποβληθώ σε δύο μεταμοσχεύσεις. Αυτό προς απάντηση σε όσους διαδίδουν ότι το πρόβλημα ήταν μικρό. Σε αντίθεση με αυτούς, εγώ δεν μεγάλωσα για να γίνω πολιτικός. Μεγάλωσα με μοναδική επιθυμία να γίνω στρατιωτικός και να ενταχθώ στη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων.

Από εκεί και πέρα, ότι λέγεται και ότι ακούγεται είναι λάσπη ψέματα. Για να τελειώνουμε σήμερα και απόψε με αυτούς που παρουσιάζονται στα κανάλια, δήθεν ως επίλεκτοι κομάντος, τους ενημερώνω ότι σε αυτή την αίθουσα υπάρχουν βετεράνοι του πολέμου του 1974, μεταξύ των οποίων και ο πατέρας μου.
Τους ενημερώνω πως σε αυτή την αίθουσα υπάρχουν αγωνιστές της ένδοξης και θρυλικής ΕΟΚΑ.
Τους ενημερώνω, για να μην ανησυχούν, πως οι δύο αντιπρόεδροι του ΕΛΑΜ Μιχάλης Μιχαήλ και Στέλιος Νεάρχου προέρχονται από τις Δυνάμεις Καταδρομών.
Τους ενημερώνω, επίσης, πως από τα 13 μέλη του Πολιτικού Συμβουλίου του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.), την ηγεσία δηλαδή του Κινήματος, οι πέντε προέρχονται από τις τάξεις των Ειδικών Δυνάμεων.

Όταν λοιπόν θα ξανασχοληθούν και θα κρίνουν το ΕΛΑΜ με στρατιωτικούς όρους, να είναι πολύ προσεκτικοί, διότι πιθανό να επιλέξουμε να τους απαντήσουμε με στρατιωτικούς όρους και μπορεί να εφαρμόσουμε έναν ανορθόδοξο πολιτικό πόλεμο.

Θα τελειώσω αυτή την αναφορά, απευθυνόμενος στον κύριο Σιζόπουλο, που ήταν ο κύριος υποκινητής της όλης κατάστασης. Απευθύνομαι προς αυτόν, διότι έχει και μία άλλη ιδιότητα, την ιδιότητα του γιατρού, που θα έπρεπε λοιπόν να σέβεται τον κάθε ασθενή, ανεξάρτητα με το αν διαφωνεί μαζί του ιδεολογικά, κομματικά και οτιδήποτε άλλο. Ο ίδιος προεδρεύει σήμερα της Επιτροπής Άμυνας της Βουλής, τι έχει πράξει το τελευταίο διάστημα που οι τουρκικές δυνάμεις προελαύνουν;
Τι έχει πράξει για την ενίσχυση της Εθνικής Φρουράς;
Τι έχει πράξει για να βελτιωθεί το ηθικό των Ελλήνων της Κύπρου;
Τέλος, πού ήταν στον πόλεμο του 1974; Ήταν 17 ετών, που πολέμησε; Κατατάχτηκε μήπως ως εθελοντής, να πολεμήσει με τις δυνάμεις της εθνικής φρουράς; Κατατάχτηκε, έστω, ως εθελοντής να πολεμήσει με τις ομάδες που διατηρούσε ο τότε πρόεδρος της ΕΔΕΚ;
Ήταν σε μία ηλικία, που κάποιοι άλλοι ορισμένα χρόνια πριν, είχαν λάβει το βάπτισμα του πυρός και έγραφαν ιστορία στα βουνά της Κύπρου.

Χρίστος Χρίστου
Πρόεδρος
Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.)