Αντιπροσωπεία τους Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.) αποτελούμενη από τον Πρόεδρο του Κινήματος Χρίστο Χρίστου και τον Εκπρόσωπο Τύπου Γεάδη Γεάδη, παρευρέθηκαν το πρωί της 20ης Ιουλίου στον Τύμβο της Μακεδονίτισσας, στο τρισάγιο που έγινε εις μνήμη των ηρωικά πεσόντων Αξιωματικών, Υπαξιωματικών και Οπλιτών της Εθνικής Φρουράς και της ΕΛΔΥΚ.

Με το πέρας του Τρισάγιου, ο Πρόεδρος του ΕΛΑΜ Χρίστος Χρίστου κατέθεσε στεφάνι στο μνημείο του Τύμβου, αποτίοντας τον ελάχιστο φόρο τιμής σε όσους έπεσαν ηρωικά μαχόμενοι ενάντια στις ορδές του Αττίλα, το καλοκαίρι του 1974, υπερασπιζόμενοι την εθνική κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα της πατρίδας μας.

Στη συνέχεια, παρευρέθηκαν στον Ιερό Ναό Παναγίας της Φανερωμένης, όπου πραγματοποιήθηκε Δοξολογία για τους ήρωες της βάρβαρης τουρκικής εισβολής και δέηση για ανεύρεση των αγνοουμένων της τουρκικής θηριωδίας.

Με το πέρας της δοξολογίας, ο Πρόεδρος του ΕΛΑΜ προέβη σε δηλώσεις στα ΜΜΕ:

Σήμερα τιμούμε τη μνήμη όλων εκείνων που χάθηκαν το μαύρο καλοκαίρι του 1974 την Ελευθερία της Πατρίδας μας.

Σήμερα που η Τουρκία συνεχώς εντείνει τις προκλήσεις της έναντι του Ελληνισμού, με πιο πρόσφατο περιστατικό την μετατροπή της Αγιάς Σοφιάς σε τζαμί, έχουμε καθήκον σαν Έλληνες της Κύπρου να παραδειγματιστούμε από την ένδοξη ιστορία μας και να κρατήσουμε τα λάβαρα του αγώνα ψηλά.